Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση

Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα,

ώρα 18.00 και στην κινητοποίηση της Δ.Ε.Θ.


Την ώρα που τα φτωχά λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από το βάρος της σκληρής λιτότητας και της άγριας φορολογίας, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για  «δίκαιη ανάπτυξη», τη στιγμή που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, μοιάζουν σαν κωμωδία από τα παλιά. 20 δις φόροι σε 6 μήνες(!), βουνό τα χρέη,  οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν, οι μισθοί και οι συντάξεις  κατρακυλάνε, «κανόνια» σε επιχειρήσεις και η ανεργία θεριεύει, χιλιάδες κατασχέσεις γίνονται καθημερινά, η υγεία καταρρέει. Από τις «νέες θέσεις εργασίας» οι μισές είναι προσωρινές και κακοπληρωμένες. Τα τραγικά αποτελέσματα μιας καταστροφικής πολιτικής πολλαπλασιάζονται!
Πρώτος πολιτικός – αγωνιστικός σταθμός είναι η κινητοποίηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. H  κυβέρνηση στη Δ.Ε.Θ. θα «πουλήσει» το χιλιοειπωμένο παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης, της σταθεροποίησης και του νέου success story όταν ξεπουλά το σύνολο του δημόσιου πλούτου και παραδίδει τις παραγωγικές δυνατότητες του λαού και του τόπου στην αδηφάγα κερδοσκοπία ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Θα προσπαθήσει να αποκρύψει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα πρέπει να υλοποιήσει 15 προαπαιτούμενα για να πάρει την επόμενη δόση, ενώ είναι μπροστά μας και η δεύτερη αξιολόγηση με κεντρικό επίδικο την κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών, ακόμα και του ιερού δικαιώματος της απεργίας. Επιδιώκουν να μας αφαιρέσουν ακόμα και το δικαίωμα στον αγώνα. Αυτό που είναι αναγκαίο είναι μια νέα αγωνιστική ανάταση του λαού και των εργαζομένων με κεντρικό το κοινωνικό ζήτημα, την πάλη για ψωμί, δουλειά, αξιοβίωτη ζωή, ελευθερία.
Σ΄ αυτό το νέο αγωνιστικό γύρο που ξεκινά είναι αναγκαία η τομή για το κίνημα και την αριστερά. Δεν μπορούμε να πάμε με μία από τα ίδια, κυρίως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με το παλιό και ηττημένο, με τον υποταγμένο κυβερνητικό και αστικοποιημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι εργατικοί αγώνες που παλεύουν ενάντια σε λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, που θέτουν το ζήτημα της ανατροπής της επίθεσης και της διεκδίκησης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων για τον κόσμο της εργασίας έχουν να παίξουν κεντρικό ρόλο σε μια άλλη πορεία του εργατικού κινήματος.
 Η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση της Καμάρας εκφράζει μια ευρύτερη συσπείρωση σωματείων και συλλογικοτήτων, ρευμάτων και θέτει το αίτημα της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος σε ρήξη με τον γραφειοκρατικοποιημένο συνδικαλισμό, θέτει το ζήτημα του άμεσου αποφασιστικού αγώνα, της συγκρότησης του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει αυτή την προσπάθεια.
Καλούμε τους εργαζόμενους ,τη νεολαία τους άνεργους ,όλους τους πολίτες της Καρδίτσας να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση της Καμάρας την 10/9 και στην πορεία της ΔΕΘ.
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Αυτή η απόλυτα καταστροφική για τον λαό πολιτική πρέπει να ηττηθεί και να ανατραπεί μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, την ΕΕ  το ΔΝΤ  και όλο το αστικό  μνημονιακό συρφετό που με τα ψέματα και την απάτη, την βία και τους εκβιασμούς μας οδηγεί καθημερινά στην υπερεκμετάλλευση και την φτώχια.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ