Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

« ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Ο.Μ  ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου. Οι τρεις βουλευτές του νομού Σ.Λάππας, Χρ. Κατσιαβριά – Σιωροπούλου και Π. Βράντζα, ενημέρωσαν τους πολίτες για το κυβερνητικό έργο από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, αλλά και για τις δρομολογημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες του αμέσως επόμενου διαστήματος.
Τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ιστορική ευθύνη στην πιο κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη ,να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.Η συμφωνία του καλοκαιριού πάρθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο, είναι έξω από το πυρήνα των ιδεών της αριστεράς, δεν διεκδικήσαμε την ιδιοκτησία της, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατόν με σκληρή διαπραγμάτευση, αντιμέτωποι με ακραίες και αντιφατικές απαιτήσεις  από τους δανειστές .
Δεν κάναμε ό,τι θέλαμε, αλλά δεν καταφέραμε και λίγα, από  το πρόγραμμα για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέχρι την κατάργηση των μνημονιακών νόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, από την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, τον αναπτυξιακό νόμο που ωφελούνται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το νομοσχέδιο για την παιδεία, τη δημοπράτηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, σπάζοντας την ανομία και τη διαπλοκή των καναλαρχών, μέχρι την συνάντηση την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου των αρχηγών κρατών των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. για κοινή στάση, όσον αφορά το ζήτημα της ανάπτυξης με σεβασμό στο κοινωνικό κράτος, το προσφυγικό και την ασφάλεια στην επόμενη συνάντηση κορυφής της Μπρατισλάβα.
Στη συνέχεια τέθηκαν πολλές καίριες ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και ακολούθησε ένας ουσιαστικός  και γόνιμος διάλογος εφ’ όλης της ύλης.Τόσο οι βουλευτές όσο και τα στελέχη του κόμματος, διαβεβαίωσαν τους πολίτες ότι αυτή η πολύ ουσιαστική διαδικασία της αμφίδρομης επικοινωνίας θα καθιερωθεί και θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα