Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Αντιμέτωποι με το κομματικό μωσαϊκό της αθλιότητας

Είναι κανείς εδώ; Ακούει κανείς; Βλέπει κανείς την κατάρα; (19ο)
Κατάρα! Όπως και αν την κοιτάξεις έχει το ίδιο πρόσωπο.



Αντιμέτωποι με το κομματικό μωσαϊκό της αθλιότητας
Αφιέρωμα στην κομματική αθλιότητα

Από τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

«Αχαλίνωτος ο αφέντης Λόγος, όπως τάχτηκε να είναι και με το πνεύμα λεύτερο που η … σύγχρονη εποχή δεν μπόρεσε να τον επιτάξει και να τον επιστρατεύσει, μας οδηγεί στα διάσπαρτα ανά τη Χώρα «χωράφια», στα δικά μας χωράφια. Εκεί βλέπουμε αναρτημένες ταμπέλες καρφωμένες με καρφιά που επιμελήθηκε ο ευρωπαίος κάλφας και τα σφυρηλάτησε στα δικά μας αμόνια που οι ντόπιοι «ταγοί» του επέτρεψαν. Πάνω σ’ αυτές τις ταμπέλες που αναδεικνύουν το τι μέλει γενέσθαι της Χώρας μας, βρίσκονται επιγραφές με μεγάλα και κεφαλαία γράμματα που η μια μας λέει «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» και η άλλη «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». (Τάδε έφη: «Στη δύση του Δεκέμβρη του 2014-Μωσαϊκό κοινωνικών παραστάσεων ανάμεσα στο χτες και στο σήμερα»).
Μεταφορικός θα είναι ο λόγος μας σήμερα, έτσι όπως τον θέλουν οι φίλοι αναγνώστες, αυτοί που είναι υπεράνω κομματικών εταιριών και μένουν άσπιλοι και απομακρυσμένοι από την αποπνιχτική αιθαλομίχλη και ρίχνουν όσο μπορούν…, «περισσότερο φως, ηλεκτρολόγε, στη σκηνή! Πως θες, δραματουργοί κι ηθοποιοί, να δείξουμε τ’ αντικαθρέφτισμα του κόσμου, μέσα στο μισοσκόταδο; Τούτο το σύθαμπο καλεί σε ύπνο. Ενώ εμείς θέλουμε ξύπνιους θεατές-κι ακόμα πιο πολύ: ξυπνούς! Κάν’ τους να ονειρευτούν στο πλέριο φως!…» (Μπ. Μπρεχτ).
Παραδόξως η προσπέλαση μιας τρομερής θύελλας που ακόμα μαίνεται με αδιανόητη λύσσα και πάθος, αντί να δούμε σπίτια, δέντρα, γέφυρες, αναποδογυρισμένα και γκρεμισμένα, αντί να δούμε, πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταστροφές σε δίκτυα, πυρκαγιές και δίνες, στην Ελλάδα των κομμάτων βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα: Ποικίλες ζωγραφιές όχι ζημιών αλλά προσώπων και τη βιβλική επανάληψη του πύργου της Βαβέλ.
Όσο δυνατή και να ήταν μια θύελλα, μια καταιγίδα, ακόμα κι ένας σεισμός, κάποια στιγμή θα περνούσε και οι άνθρωποι θα πιάνονταν με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Η «θύελλα» που προκλήθηκε στην Ελλάδα έχει διαχρονικά χαρακτηριστικά, διαφορετικά και πολλαπλά ονόματα και μια πυκνή αιθαλομίχλη που φαρμακώνει το νου έτσι που να μην μπορείς, όχι μόνο να πιαστείς με την αποκατάσταση των ζημιών αλλά ούτε να σκεφτείς και να δεις τους κατασκευαστές ή τους δημιουργούς αυτής της αντάρας που αποκτά-απόκτησε μακάβριο χαρακτήρα.
Κατασκευαστές αυτής της ανεπιστρεπτί κατά τα φαινόμενα κατάστασης, είναι όλοι εκείνοι οι διαμορφωτές της ασχήμιας, των διαχρονικών θυελλών, ομιχλών και καταιγίδων που παρέλασαν από το ελληνικό κοινοβούλιο και εγκαθίδρυσαν το ακαταπολέμητο σαράκι που τρώει, μόνο τρώει το καλλίτερο και γιγαντιαίο φιλέτο: την αποδόμηση 11 εκατομμυρίων ελλήνων και της Χώρας τους.
Ως προπαρασκευαστικό εργαστήριο δεκαετιών χρησιμοποιήθηκε, η έρμη Ελλάδα, από διάφορους μασόνους, φασίστες, «δημοκράτες» τυχοδιώκτες, απατεώνες και μαφιόζους…, (τύφλα να ’χει η αμερικάνικη και ιταλική μαφία, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει η ελληνική, που δούλεψε ενάντια στο κράτος, στο έθνος, στο λαό της…,) παρασκευάζοντας ότι άσχημο και κακό υλικό μπορεί να φανταστεί κανείς χρησιμοποιώντας ως «πρώτη ύλη» τον πολίτη και με αυτή την ύλη παρήγαγαν το προϊόν διαφθορά. Πάνω σ’ αυτό το έκτρωμα δεκαετίες συνεργάστηκαν οι εν Ελλάδι θεοί και δαίμονες - κομματάρχες, στελέχη, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, όλη η κομματική σαβούρα που ως «κόμπος στο χτένι» φτάσανε στο σήμερα και αυτοί της αθλιότητας εθισμένοι κι εμείς οι εξαθλιωμένοι.
 Δε θα κάνουμε αναφορές στην ευρωλάμια…, («Ευρωπαϊκή Ένωση»). Αυτή τη δουλειά της έκανε. Ούτε στο έκτρωμά της…, το ευρωνόμισμα. Και αυτό τη δουλειά του έκανε και την κάνει ακόμα καλλίτερα. Θα σκαλίσουμε μόνο τις πληγές που κληρονομήσαμε από μια πολυπρόσωπη γηραιά όσο και ανανεωμένη κατάρα που το σάπισμά της απεγνωσμένα προσπαθούν να κρύψουν οι δημιουργοί της. Μένοντας σαν καβούρια που βράζουν στο ζουμί τους, θα δούμε πώς σαν λεηλατημένος από κάθε άποψη λαός, άδειος από αξίες και οράματα και με αρπαγμένη τη νοημοσύνη από «πολιτικές» γκρουπούσκουλα βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με το κομματικό μωσαϊκό της αθλιότητας, όπου επί δεκαετείς, στα ξενόδουλα καμίνια τους οι παΣΟΚοι-Νεοδημοκράτες τη σφυρηλάτησαν και σήμερα, σαν ξεφτισμένη πόρνη, την παρέλαβε ο Σύριζα με τον δεξιό συνοδοιπόρο του και συνεργάτη του, Ανελ, την τορνάρουν να φύγει το σάπισμα, τη γυαλίζουν με ροζακί… αριστερό χρώμα και με το αχανές μπλε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τη στολίζουν με φρου, φου και αρώματα έτοιμη προς παραχώρηση, οριστική και αμετάκλητη στους αγάδες της «ΕΕ».
Πηγαίνοντας σε μια άλλη διάσταση, δίδυμη και συνένοχη με τις κομματικές εταιρίες, θ’ ανοίξουμε την αυλαία των τηλεοπτικών θεάτρων για να δούμε τα πάζλ της αθλιότητας να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το ότι οι συμμετέχοντες «πολιτικοί» στα τηλεοπτικά κομματικά σήριαλ για τον υγιή νου αποτελούν όχι μόνο την αποστροφή και τον γέλωτα, αλλά και την αγανάκτηση και την οργή που..., «χάσαμε το μπούσουλά μας», όπως σωστά διατυπώθηκε αυτός ο χαρακτηρισμός από τον παρουσιαστή πρωινού καφενείου του ΑΝΤ1.
Να μείνουμε λίγο στα κανάλια που έχουν επιδοθεί σε προβολές μιασμάτων ή φαντασμάτων δίνοντας βήμα σε «πολιτικούς» κομματικών ΑΕ που έχουν καταστρέψει τη Χώρα και που ανεξέλεγκτα αναδύονται σαν δηλητηριασμένα μανιτάρια και χώνονται στην επικαιρότητα· και παλιοί κομματικοί του άθλιου συστήματος και νέοι που συντηρούν την κομματική αθλιότητα.
Δύσκολο να ξεκινήσει κανείς με την σύνθεση ενός κομματικού μωσαϊκού, που όπως και να το κοιτάξει κανείς έχει το ίδιο «γυάλισμα», μοιάζει με το πολυπρόσωπο της κατάρας. Και για να μη φανεί ότι καταφερόμαστε ενάντια στους ΠαΣΟΚους και Νεοδημοκράτες, πλούσιο το μωσαϊκό, πλούσια και τα τηλεοπτικά κομματικά σήριαλ μεταξύ και του χτεσινού (3-4-17) στον ΑΝΤ1 με το «Χάσαμε το μπούσουλά μας» του κ. Παπαδάκη και τον φιλοξενούμενο υπουργό του Σύριζανελ κ. Σκουρλέτη, μεταφέρουμε σύντομο σημείωμα που στείλαμε στην εκπομπή την ίδια ώρα:
«Χάσαμε το μπούσουλά μας», χαρακτηρισμός του κυρίου Παπαδάκη-Αντ1, προφανώς τον χάσανε από τον φιλοξενούμενο του καναλιού κ. Σκουρλέτη, ο οποίος τυγχάνει να είναι και… αριστερός και παράλληλα καπιταλίστας, αλλά διαθέτει «αριστερή συνείδηση», ακούστηκε να λέει ο τηλεπαρουσιαστής για ποιον; Μα για τον υπουργό εσωτερικών, ο οποίος δεν είναι αριστερός, με την σωστή ιδεολογική έννοια, αλλά αριστερός της οκάς που το σύστημα χρησιμοποιεί και όλοι της αριστερής-συριζιακής παρέας το αποδέχονται. Τον φιλελεύθερο δεξιό-υποστηριχτή του κεφαλαίου, τον αντιμετωπίζεις σαν ταξικό αντίπαλο. Το πρόβλημα είναι τον αόρατο αντίπαλο πως τον κάνεις ζάφτι. Αυτή τη γκρουπούσκουλα εκπροσωπεί ο κ. Σκουρλέτης. Να τον χαίρεστε».
Το ξεφάντωμα των «πολιτικών» που η εξουσία τους τρομάζει όσο βρίσκετε σε άλλων χέρια, παίρνει διαστάσεις, δεν προφταίνονται όλα, αλλά δε μπορούμε να παραβλέψουμε την πρόεδρο του ΠαΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είχε βήμα στο δημόσιο κανάλι (ΕΡΤ3, 03-04-2017) του Σύριζα. Αλλά δημοκρατία έχουμε και παν’ απ’ όλα ελευθερία του λόγου. Πλουραλισμός, με άλλα λόγια. Εκεί αναλώθηκε η κ. Γεννηματά δίνοντας τον καλλίτερο εαυτό της. Πώς μπορείς «παλιά συντρόφια» να τα στερείς το λόγο…
Η τηλεοπτική και μόνον προβολή του «σοσιαλιστή» και «αρχιμάστορα» της καταστροφής της Ελλάδας κ. Κ. Σημίτη, σε μια εποχή που το κακό διαδέχεται το σκοτάδι και αντίστροφα επιβεβαιώνει όχι μόνο το συνεχόμενο ανώμαλο σύστημα (κατ’ εξοχήν ελληνικό) της διαφθοράς και της διαπλοκής αλλά και το ανύπαρκτο επίπεδο των θαυμαστών και αχυροταϊσμένων ψηφοφόρων του άλλοτε πάλαι ΠαΣΟΚ και λοιπών τσιρακιών τούτης της χώρας, που πλέον δεν είναι ούτε Χώρα αλλά και ούτε διαθέτει πολίτες να τη διαχειριστούν. Αυτούς που διαθέτει τους βλέπουμε στα κανάλια και είναι αυτοί που χαντάκωσαν την Ελλάδα. Από κει και μετά ο χορός γύρω από την ουρά μας καλά κρατεί. Το επίπεδο των βολευτών, είναι επίπεδο τριτοκοσμικού δρόμου, επίπεδο ρεμούλας και απατεωνιάς, όλοι τους στο μαντρί…, έτσι το έχουν καταντήσει το κοινοβούλιο…, κοιτούν πώς θα εξασφαλίσουν τη θεσούλα τους και θα ’ναι αστείο να πιστεύει όποιος νεοέλληνας «πολίτης» ότι νοιάζονται για την πατρίδα μας, τη δική μας πατρίδα. Αυτοί…, άντε να εξαιρέσουμε μερικούς ίσαμε τα δάχτυλα του ενός χεριού, που και αυτοί γρήγορα ενσωματώνονται στην κομματική αθλιότητα…, στο σύνολό τους είναι απάτριδες, υπάλληλοι των Βρυξελλών. Ρωτήστε και τον κύριο Σημίτη, που επί των ημερών του φάγανε καλά κάποιοι έλληνες και σήμερα αυτοί που φάγανε… ευρώ ντε, για ευρώ μιλούμε, τι ντρεπόμαστε, που ο σοσιαλιστής κύριος Σημίτης μας παγίδευσε, το μάρμαρο το πληρώνει ο λαός. Το μόνο που δεν είπε ο κύριος Σημίτης ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας…
Στα περιβόητα πρόσωπα των «πολιτικών» της ρεμούλας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της λαμογιάς, βλέπουμε το πρόσωπο της Ελλάδας. Δηλαδή τα πρόσωπα των παροικούντων, δηλαδή των απλών «πολιτών» και την αποδοχή της κομματικής κατάρας. Τι έχει να μας πει η κυρία Φώφη πέρα από την περιβόητη… κεντροαριστερά που όλοι οι ΠαΣΟΚοι επικαλούνται και τι θέλει τέλος πάντων η κ. ΠαΣΟΚα σε ένα ξεπουλημένο χωράφι; Να μας θυμίζει την αλεπού στο παζάρι;
Πριν κλείσουμε το αφιέρωμα στην κομματική αθλιότητα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις εμμονές του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος ζει στον αστερισμό των προεκλογικών επάρσεων που θέλει σώνει και καλά να γίνει και… πρωθυπουργός, δηλαδή περιφερειάρχης στο νότιο καντόνι της «ΕΕ». Βέβαια η υπό απόλυτη εξάρτηση-κατοχή της Ελλάδας από το ευρωατλαντικό σύνδρομο θέλει να έχει, μια κυβέρνηση σκιών ή ειδώλων απλά και μόνο για τους προαναφερόμενους ψηφοφόρους τους, να υπάρχει και να διατηρείται η μόνιμη νάρκη, η οποία έχει εξαπλωθεί και στο «αριστερό» στρατόπεδο των συριζοπαΣΟΚων. Αυτά και όχι μόνο αυτά, γιατί δεν τα λένε στους δικούς τους «πολίτες», τους ψηφοφόρους τους, που τους εμπαίζουν με τους πιο ενθελληνικούς τρόπους ότι το μόνο που τους νοιάζει και τους ενδιαφέρει είναι η επαγγελματική τους καριέρα, η οποία η εξασφάλιση της περνά μέσα από κομμένους στα μέτρα τους θώκους. Ο βερμπαλισμός του κυρίου Μητσοτάκη έχει πλέον αποκτήσει αποκρουστικά χαρακτηριστικά και για τους νεοδημοκράτες και αυτός ο βερμπαλισμός, εμμονή για την κατάκτηση του μεγάλου «επάθλου», εκ των πραγμάτων τον καθιστά έναν απλό διεκδικητή για τη διαχείριση μιας χαμένης, αποτυχημένης και κατεστραμμένης επιχείρησης-κομματική Ελλάδα.
Εδώ πρόκειται για μια μεγάλη κατάρα, η οποία είναι κατασκεύασμα «πολιτικό», να πούμε καλλίτερα κομματικό, γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, η ταλαίπωρη Ελλάδα δεν είδε παρά κατασκευαστές της λαμογιάς…, ξέρετε κάτι ευρωζώνες, κάτι Βατοπαίδια, κάτι Ολυμπιακοί αγώνες, κάτι Σίεμενς, κάτι αρπάχτρες και άλλες λαμογιές που μέσω των κομματικών εταιριών και των «ΜΜΕ» συνεχώς αναπαρήγαγαν στο διαμορφωμένο σε κομματικό μαντρί ή καφενείο κράτος, έτσι που όπως και να κοιτάξεις την κατάρα έχει το ίδιο πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο της κατάρας δεν μπορεί κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα να εξουδετερώσει: Τα ίδια κόμματα είναι η κατάρα. Μην κοροϊδεύεται τους Πολίτες… Φύγετε!  
Οι κοροϊδίες σας και μόνο σας υποβαθμίζουν στο έπακρο… Και τα δρώμενα τεσσάρων πεθαμένων δεκαετιών μιλούν από μόνα τους. Δρώμενα που σαν αλυσίδες έχουν συνδέσει τον περασμένο αιώνα με τον τρέχοντα· το παρελθόν με το παρόν. Για το μέλλον τα δεφτέρια είναι κενά· ψυχρά· παγωμένα· σαν απανοσκέπασμα φέρετρου που ακόμα, κάτω απ’ το χώμα, ακούγεται ντροπιασμένη, ραγισμένη, απεγνωσμένη, παρακαλεστική η φωνή Εκείνης να λέει: Ζω! Παιδιά μου ζω! Να απεχθάνεται τους ατιμώρητους που τα δημιούργησαν, τον κάθε κάλφα που πύρωσε στα καμίνια της ντροπής τα καρφιά και την κάρφωσε. Και είναι αυτοί που εξακολουθούν και βρίσκονται ανάμεσά μας. Ο Πολίτης- ψηφοφόρος, δεν εμπιστεύεται πλέον τίποτα και κανέναν· ούτε θεό, ούτε «οργανισμό», κανέναν «σύμμαχο - φίλο», ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό κόμμα, ΚΑΝΕΝΑΝ έλληνα κυβερνήτη, «εθνάρχη», πρωθυπουργό, κομματάρχη-αρχηγό. Πολύ δε περισσότερο τον τοπικό βουλευτή, που του δημότη-πολίτη αρπαγμένη και παγιδευμένη νοημοσύνη σε φρούδες ελπίδες επέλεξε να τον εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Η Πολιτική μιας Χώρας -του ΤΩΡΑ και του μέλλοντος- είναι ο Πολιτισμός. Από τη μια ο Γηγενής Ελληνισμός με την ιστορία του και τους αγώνες του και από την άλλη ο Απόδημος Ελληνισμός, προικισμένος πνευματικά από τη στέρηση της πατρίδας του, έχουν τα ανάλογα εφόδια να τον κατακτήσουν.

«EΕ», Ελλάδα, Απρίλιος 04  2017  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de