Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μεγάλη συμμετοχή των Καρδιτσιωτών στο Let’s Do It Greece !

Πολίτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας για τον εθελοντικό καθαρισμό του Αθλητικού Πάρκου και της ευρύτερης περιοχής
Με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή και την θετική διάθεση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/4 η εθελοντική δράση καθαρισμού του Αθλητικού Πάρκου της Καρδίτσας στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας Let' s do it Greece στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Καρδίτσας και συλλογικοί φορείς της περιοχής μας.
Συμπολίτες κάθε ηλικίας, μέλη συλλόγων όπως ο Σύλλογος Τριτέκνων, ο Σύλλογος Φιλαδέλφεια, η Λέσχη 4Χ4, ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, εργαζόμενοι επιχειρήσεων όπως η REMAX, αλλά και οικογένειες με τα παιδιά τους ή και μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες δήλωσαν παρόντες στο κάλεσμα εθελοντισμού που απηύθυνε ο Δήμος Καρδίτσας, ο οποίος και τους παρείχε τα απαραίτητα υλικά (σκούπες, γάντια, σακούλες απορριμμάτων κ.α.) και καθάρισαν το χώρο του Αθλητικού Πάρκου και την ευρύτερη περιοχή.
Ανάλογες δράσεις με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας πραγματοποίησαν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο άλσος της Παπαράντζας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας (IPA Καρδίτσας) που καθάρισε το υπαίθριο θέατρο Μητρόπολης ενώ ειδική αναφορά αξίζει στην πρωτοβουλία της ΜΚΟ Ρομά Χωρίς Σύνορα, κατά την οποία πάνω από 150 κάτοικοι του οικισμού Μαύρικας, κάθε ηλικίας προχώρησαν για πρώτη φορά ομαδικά στον καθαρισμό του οικισμού.
Να σημειωθεί οτι κεντρικός χορηγός του Let's Do it Greece ήταν η Sanitas (σακούλες, γάντια) και τοπικός χορηγός με την προσφορά γαντιών το Φαρμακείο Κεφαλά.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των πολιτών στην δράση:
“Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, όλους, όσοι συμμετείχαν στη εθελοντική δράση που οργανώθηκε την Κυριακή 3/4 στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας Let's do it Greece για τον καθαρισμό του Αθλητικού Πάρκου της πόλης μας, αλλά και το άλσους της Παπαράντζας, του Υπαίθριου Θεάτρου της Μητρόπολης και του οικισμού Μαύρικα. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Τριτέκνων, τον Σύλλογο “Φιλαδέλφεια”, τη Λέσχη 4Χ4, τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, την IPA Καρδίτσας, τη ΜΚΟ Ρομά Χωρίς Σύνορα, τη REMAX που κινητοποίησαν τα μέλη τους, αλλά και καθένα και καθεμία ξεχωριστά που συμμετείχαν σ' αυτή τη γιορτή του εθελοντισμού.
Η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών κάθε ηλικίας και ο ιδιαίτερος ζήλος που επέδειξαν στέλνουν  ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το κίνημα του εθελοντισμού που αναπτύσσεται στον Δήμο μας.
Η ανταπόκριση των δημοτών μεγαλώνει την ευθύνη μας και για να οργανώσουμε και να ενθαρρύνουμε το κίνημα του εθελοντισμού στον τόπο μας, αλλά και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας”