Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δημοπρατείται το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σταδίου

Ο ανοιχτός διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος Καρδίτσας για την ανάθεση του έργου προϋπολογισμού 1.200.000€ θα διεξαχθεί την Τρίτη 5/6/2012 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου
Ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου : «Ενοποίηση και περιβαλλοντική αποκατάσταση δημόσιου χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας» προϋπολογισμού 1.200.000 € προκηρύσσει ο Δήμος Καρδίτσας.
Τη σχετική διακήρυξη για τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί την Τρίτη 5/6/2012 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Σαρανταπόρου 140)
υπέγραψε την Τρίτη 15/5 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας – Ηπείρου 2007-13 του ΕΣΠΑ.
Συνοπτική περιγραφή της σχεδιαζόμενης παρέμβασης
Τα σημαντικότερα στοιχεία της σχεδιαζόμενης παρέμβασης είναι:
-Η φύτευση μεγάλων περιοχών ανατολικά (80% του συνόλου της περιοχής) με ποικιλία φυτικών ειδών αξιοποιώντας όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους, όπως σχήμα, μέγεθος, χρώμα, άνθιση, καρποφορία, άρωμα, σχετιζόμενα άμεσα με τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.
-Η ανάδειξη του βόρειου μετώπου της περιοχής επί της οδού Λαρίσης με την καθαίρεση του τοίχου, τον εμπλουτισμό των εικόνων του δομημένου χώρου με στοιχεία πράσινου (υψηλού και χαμηλού) ορατού σε όλο σχεδόν το μήκος και την δημιουργία ανοικτών πλατωμάτων στάσης και περιπάτου .
-Η ενοποίηση της περιοχής με το αθλητικό πάρκο δυτικά, με την καθαίρεση τμήματος του τοίχου. Η ενοποίηση ενδυναμώνεται με την ολοκλήρωση του περιπάτου γύρω από το αθλητικό στάδιο δια μέσου σύντομης και ευχάριστης διαδρομής σχεδιασμένης μέσα στις νέες περιοχές πράσινου.
- Η οριοθέτηση και παράλληλα προστασία της περιοχής παρέμβασης από τις αθλητικές δραστηριότητες του γηπέδου, με την ανέγερση νέου τοίχου που χωροθετείται στο νότιο όριο της περιοχής μελέτης, ενώ η πυκνή φύτευση των νησίδων βόρεια αποκρύπτουν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθός του.
-Η λιτή διαμόρφωση του πεζόδρομου ανατολικά της περιοχής και ο σχεδιασμός χώρου στάθμευσης .