Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων ο Δήμος Καρδίτσας

Εποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου κ. Κων. Παπαλού με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας


Θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό - επαγγελματικό κόσμο και άπτονται των αυξημένων αρμοδιοτήτων του Δήμου Καρδίτσας, αλλά και ευρύτερα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Ψημμένος, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Βύρων Παππάς, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Τρίγκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Ντενίσης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Αλέξανδρος Μηλίτσης, το μέλος κ. Αντωνίου Ηλίας και η Διευθύντρια κ. Γεωργία Κοτρώνη.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το τέλος παρεπιδημούντων που καταβάλλουν στο Δήμο Καρδίτσας οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής . Όπως ανέφερε ο κ. Παπαλός, ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με την Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και ήδη προχώρησε στην παροχή διευκολύνσεων για την τμηματική εξόφληση των οφειλών.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του παραεμπορίου που αποτελεί «πληγή» για τον εμποροβιοτεχνικό κόσμο. Ο Δήμος Καρδίτσας με τη Δημοτική Αστυνομία καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα για την πάταξή του με θετικά αποτελέσματα, κάτι που αναγνωρίστηκε από τη Διοίκηση του ΕΒΕ. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Παπαλός, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, καθώς αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η αντιμετώπιση του φαινομένου που προκαλεί την οικονομική αιμορραγία των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών της πόλης.
Έγινε επίσης συζήτηση για την ετήσια εμποροπανήγυρη που αποτελεί σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΒΕ έναν αναχρονιστικό θεσμό, με το Δήμαρχο να επισημαίνει ότι υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές που θα αμβλύνουν τα όποια προβλήματα.
Παράλληλα εξετάστηκαν οι προοπτικές για την συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο για την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, όπως επίσης και για την αξιοποίηση της έκτασης των Καπναποθηκών.
Από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕ τέθηκε επίσης αίτημα για τη μείωση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι βιοτεχνίες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου. Συζητήθηκε επίσης το αίτημα των επιχειρήσεων που λειτουργούν στα όρια του περιφερειακού, οι οποίες ζητούν να προβλεφθεί κατά την κατασκευή του η εξασφάλιση ικανοποιητικής πρόσβασης σ’ αυτές.
Ο κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία όλα τα θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό- επαγγελματικό κόσμο, αναγνωρίζοντας ότι οι επιχειρήσεις της περιοχής μας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση και τη στήριξή τους.