Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της 17ης  Νοέμβρίου μια ημέρα σύμβολο, μια μέρα σταθμός στον αντιδικτατορικό αγώνα, που σημάδεψε ολόκληρη την μεταπολίτευση. Τιμούμε σήμερα την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στη  δικτατορία, τον αγώνα τους για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση. Η εξέγερση αυτή είναι  το αποκορύφωμα της αντίστασης του ελληνικού λαού κατά της χούντας και ο αποφασιστικός σταθμός για την ανάκτηση της ελευθερίας του.
Με τέτοιου είδους  αγώνες και  θυσίες, όπως της γενιάς του Πολυτεχνείου,  οικοδομήθηκε η σύγχρονη δημοκρατία.  Τέτοιου είδους αγώνες και θυσίες  αποτελούν σημείο αναφοράς  και  έμπνευση για τους φοιτητές, τους νέους, για  όλους  εμάς.
   Το Πολυτεχνείο δεν  είναι απλά μια επέτειος. Είναι τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη που αναπολούμε με σεβασμό και συγκίνηση, που μας προκαλούν να αγωνιζόμαστε παντού και πάντα για έναν κόσμο με ισοπολιτεία και μια κοινωνία δίκαιη  και  ειρηνική. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και την σκέψη μας.
Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, που κατηύθυναν και τις πράξεις των νέων αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καθώς και όλων που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα, θα παραμείνουν αναλλοίωτα και θα εμπνέουν όλους τους ανθρώπους στο διηνεκές. Τα μηνύματα εκείνου του αγώνα έχουμε χρέος να τα κρατήσουμε ανεξίτηλα στη μνήμη μας και να καθοδηγούν τις πράξεις μας