Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΜΗΤΙΔΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Φιλοσοφικού Ομίλου Θεσσαλίας «Η Μήτις», με κεντρικό ομιλητή τον δόκτορα Κοινωνιολογίας και πτυχιούχο Οικονομικών κ. Λεωνίδα Μπίλλη, με θέμα: «Όλοι αντέγραψαν τους Έλληνες».
Ο Γερμανός καθηγητής, ιδρυτής της επιστημονικής αρχαιολογίας,  Βίνκελμαν (1717-1786) είπε ότι «Για να γίνει κανείς άνθρωπος, πρέπει πρώτα να γίνει Έλληνας».
Ο Γάλλος διαφωτιστής Βολταίρος δήλωσε ότι «Στην Ελλάδα οφείλουμε το πνεύμα μας και το σύνολο των αρετών μας».
Ο Βόλφγκαγκ Γκαίτε ο μεγάλος γερμανός ποιητής και φιλόσοφος είπε ότι «Η Ελλάδα για την ανθρωπότητα είναι ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για τον άνθρωπο».
Ο Γουίλ Ντυράν, Αμερικανός ιστορικός παραδέχτηκε ότι «Όλα τα πολιτισμένα έθνη εις ό,τι αφορά τη δραστηριότητα του πνεύματος είναι αποικίες της Ελλάδας. Οι Έλληνες τα είπαν όλα. Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο».
 Ο Γάλλος ιστπρικός –κριτικός Ιπολύτ Αντόλφ Ταιν (1828-1893) είπε: «Ότι κατασκευάζουμε στηρίζεται στις βάσεις που έθεσαν οι αρχαίοι Έλληνες και οφείλουμε σε αυτούς τον πρώτο όροφο του οικοδομήματος και κάποιες φορές και ολόκληρη την πτέρυγά του»…

Ακολουθούν βέβαια ατελείωτοι επιφανείς επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο που μοιράζονται παρόμοιες απόψεις για τη σημασία της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Δυστυχώς όμως, δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο… Κάποιοι έκλεψαν τις ιδέες των Ελλήνων και τις παρουσίασαν ψευδώς ως δικές τους. Πάτησαν πάνω σ’ αυτές, τις εκμεταλλεύτηκαν και μας πλασάρουν ως δικά τους επιτεύγματα, ζητώντας μάλιστα να τις πληρώσουμε ακριβά. Οι Έλληνες ότι προσέφεραν στην ανθρωπότητα το προσέφεραν αφιλοκερδώς, κι αυτό είναι το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού! Είναι το δώρο των Ελλήνων στην ανθρωπότητα!
Στη διάλεξή του ο Δρ. Λεωνίδας Μπίλλης παρουσίασε μια σειρά επιτεύγματα σε διάφορους κλάδους επιστημών, που ιδιοποιήθηκαν οι ξένοι, ενώ, όπως τεκμηρίωσε ο ομιλητής, είναι ελληνικές επινοήσεις!
Το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του, παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον και θαυμασμό όλα όσα ανέπτυξε ο επαρκής ομιλητής, ενώ στο τέλος της διάλεξης ακολούθησε και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Ο Φιλοσοφικός όμιλος Θεσσαλίας «Η Μήτις» υπόσχεται στο πνευματικά ανήσυχο και φιλομαθή κοινό της Θεσσαλίας να διοργανώσει και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που αφορούν το χώρο της φιλοσοφίας και του ελληνικού πολιτισμού, για τις οποίες θα υπάρχει εγκαίρως ενημέρωση.