Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Κ. Αγοραστός στο 2ο συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες»: «Χρειαζόμαστε επανάσταση στην ψηφιακή οικονομία»

«Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν δεν κάνουμε την ψηφιακή επανάσταση στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα συρρικνωθεί και θα περιθωριοποιηθεί»

Η Θεσσαλία βραβεύτηκε για το σχεδιασμό ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής και την υλοποίηση έργων στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ενεργειακής Κατανάλωσης, Κοινωνικής Συνοχής, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

«Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν δεν κάνουμε την ψηφιακή επανάσταση στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα συρρικνωθεί και θα περιθωριοποιηθεί. Χρειάζεται επανάσταση στην ψηφιακή σύγκλιση», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του σήμερα στο 2ο συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε για το σχεδιασμό ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής και την υλοποίηση έργων στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ενεργειακής Κατανάλωσης, Κοινωνικής Συνοχής, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κ. Αγοραστός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «ο χρόνος είναι χρήμα και θέσεις εργασίας» και επισήμανε ότι «για να σταθεί η Ελλάδα με αξιώσεις στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με σχέδιο και επιθετική στρατηγική για την παραγωγή καθώς χώρα που δεν παράγει δεν έχει μέλλον.
Δεν είμαστε στην ώρα μηδέν στην ψηφιακή οικονομία. Έχουμε ευρηματικούς ανθρώπους με εξαιρετικές σπουδές, καινοτόμες εταιρείες, «έξυπνα» συστήματα, αυτό που δεν έχουμε είναι η συνεργασία των υπηρεσιών, ενώ βασικός αρνητικός παράγοντας είναι το αργοκίνητο κράτος», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και υπογράμμισε όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας:
«Έχοντας εκτιμήσει τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών όσον αφορά τόσο στην εξυπηρέτηση και υποβοήθηση των πολιτών όσο και στη διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε και δίνει απόλυτη προτεραιότητα σε τέτοιου είδους δράσεις σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία».
πλήρες κείμενο