Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ

Με την μαζική παρουσία εργαζόμενων, ανέργων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νέων πραγματοποιήθηκε η πικετοφορία που οργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.
Ο Μαρίνος Μακρής γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας στον χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων τόνισε:  «Η σημερινή πικετοφορία αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό του πολιτικού ανοίγματος του ΚΚΕ στη Καρδίτσα, που το προηγούμενο διάστημα αλλά και το επόμενο θα συνεχιστεί με περιοδείες, συσκέψεις-συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, με σύνθημα: «Αλλη μια συμφωνία - Αλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια! Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!». Πρέπει και μπορεί να υψωθεί ΤΕΙΧΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ απέναντι στο νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Τα μέτρα που φέρνει η νέα συμφωνία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, εφησυχασμό και αναμονή. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει άλλη μια γερή ώθηση στο κεφάλαιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, διαμορφώνοντας όρους για την ένταση της εκμετάλλευσης (με αντιδραστικές αλλαγές στα Εργασιακά, περικοπές, αυξήσεις στη φορολογία κ.ά.), την ίδια ώρα που με τα υποτιθέμενα «αντίμετρα» προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες. Είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μονοπωλίων στη χώρα μας, προϋπόθεση για να στηριχτεί η κερδοφορία τους. Γι' αυτό και το κεφάλαιο είναι το μόνο που μπορεί να πανηγυρίζει για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει έτοιμο το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ. Και παρά τα όσα λέγονται για το πότε αυτά θα νομοθετηθούν, το σίγουρο είναι ότι φορτώνονται στις πλάτες του λαού, πολλά δισ. ευρώ με νέα μέτρα. Μαζί φυσικά με τις νέες ανατροπές στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Βέβαια, μπροστά στην αξιολόγηση στήνουν παγίδες για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια του λαού, για να αποσπάσουν την ανοχή του στα μέτρα, στις μεταρρυθμίσεις, για να τον πείσουν να υπογράψει λευκή επιταγή που θα εξαργυρώσουν για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ο ένας κόβει κι άλλος ράβει. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη «σκληρή διαπραγμάτευση», τα «αντισταθμιστικά», τη «δίκαιη ανάπτυξη» εξαπατά το λαό. Και η ΝΔ με «την αξιολόγηση που καθυστερεί», «τις αναδιαρθρώσεις που δεν γίνονται», εκβιάζει και πιέζει. Και οι δύο κινούνται στις ίδιες ράγες του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών εταίρων τους. Κι επειδή ο καθένας πλέον καταλαβαίνει ότι το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, τώρα πρέπει με μια φωνή να εκφραστεί μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά αυτό που ο καθένας πλέον λέει: «Φτάνει πια».
Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη με στόχο:
 Την έξοδο της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
 Καμιά συμμετοχή της χώρας σε αποστολές εκτός συνόρων.
 Κλείσιμο των ξένων βάσεων στην Ελλάδα - ΕΞΩ το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Τώρα ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ
Δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία!
Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα. Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε Να αντεπιτεθούμε!
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών, στοιχειώδη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτός είναι ο δρόμος για να προετοιμάσουμε τις νέες αναμετρήσεις, τους νέους νικηφόρους αγώνες. Με στόχο την πραγματική εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, τις δυνατότητες της χώρας. Να διαγράψει το χρέος, να αποδεσμεύσει την Ελλάδα από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ - ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ»
Στη συνέχεια  τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος διαδήλωσαν  στους δρόμους της πόλης καλώντας του καρδιτσιώτες και τις καρδιτσιώτισσες να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ για να διεκδικήσουν όσα ήδη τους έχουν στερήσει και αυτά που ετοιμάζονται να αρπάξουν