Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Φαρκαδόνα: Αναβολή έναρξη λειτουργίας τμήματος Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου

Από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Α.Λ.Π.) ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η έναρξη λειτουργίας του νέου τμήματος του στην Φαρκαδόνα, λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου προβλεπόμενου αριθμού συμμετοχών.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Φαρκαδόνας και όλους όσους κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει ένα νέο τμήμα του ΑΛΠ στην περιοχή τους.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά για την εμπιστοσύνη τους όσους δήλωσαν συμμετοχή ή εξέφρασαν ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτόν τον σημαντικό θεσμό παροχής της δια βίου γνώσης. Λυπούμαστε ειλικρινά που δεν μπορούμε ως ΑΛΠ να ικανοποιήσουμε προς το παρόν, αυτή τους την επιθυμία. Όπως ήδη τους έχει γνωστοποιηθεί, η όποια καταβληθείσα συνδρομή εγγραφής θα επιστραφεί άμεσα μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ως ΑΛΠ, κύριο μέλημα μας, εκτός της παροχής υψηλού επιπέδου επιμόρφωσης, είναι η οικονομική βιωσιμότητα και ανεξαρτησία του ΑΛΠ σε βάθος χρόνου, μέσω της αυτοχρηματοδότησης του αποκλειστικά και μόνο από τους πραγματικά ενδιαφερόμενους για την αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη μη χρηματοδότηση του έως τώρα από κανέναν φορέα ή κανένα σχετικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.


Υποσχόμαστε να επιχειρήσουμε εκ νέου την προσπάθεια ίδρυσης τμήματος ΑΛΠ στην περιοχή της Φαρκαδόνας στο προσεχές μέλλον.