Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Η πολιτική ευθιξία είναι κουλτούρα και νοοτροπία, που σήμερα δεν υπάρχει

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης Ιατρικών Νέων και medlabnews.gr

Η πολιτική ευθιξία είναι κουλτούρα και νοοτροπία. Αφορά την αντίληψη που έχουν πολιτικοί για τους λόγους που εμπλέκονται στα κοινά. Είναι ασφαλώς και θέμα χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου χωριστά, των ευαισθησιών του και στο τέλος και της ανθρωπιάς του.
Να γιατί δεν παραιτείται κανείς. Γιατί η παραίτηση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και με ύψιστο ηθικό φορτίο πολιτική πράξη. Αποτελεί μια πολιτική πράξη που δεν προϋποθέτει μόνο πολιτικά αντανακλαστικά και κοινωνική ευαισθησία αλλά πάνω όλα μια προσωπική πολιτική πυξίδα που σε βοηθάει να αντιληφθείς πότε η παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας δεν είναι μόνο αντιπαραγωγική αλλά και επικίνδυνη.
Γι' αυτό βρίσκονται σήμερα κάποιοι κατ' επίφαση αριστεροί (έχουμε τρελαθεί να μετράμε πόσο εκατομμύρια έχει ο καθένας στον λογαριασμό του) να πέφτουν στην μια γκάφα μετά την άλλη και αυτοί να κομπορρημονούν και να προσπαθούν να μας βγάλουν και τρελούς. Και τελικά οι ζημιές στην τσέπη μας δεν έχουν τέλος. Γιατί άνοιξε κανενός η μύτη από την πρώτη διαπραγμάτευση; Του απερίγραπτου υπουργού, που ήταν και έκπληκτος που τον έδιωξαν (δεν παραιτήθηκε) ή κανενός άλλου; και όμως εμείς φορτωθήκαμε κάποια δισεκατομμύρια στην πλάτη μας και φυσικά τα καπιταλ κοντρόλ. Και μη μου πείτε τι έγινε, γιατί ακόμα υπάρχουν και ταλαιπωρούμαστε παρά τις πόσες φορές μας είχαν υποσχεθεί ότι φεύγουν. Άσε που υπάρχει ασθενής, που κατέληξε τελικά, επειδή στην αρχική φάση δεν μπόρεσε να έρθει έγκαιρα ιατρικό μηχάνημα που θα τον κρατούσε στην ζωή. ......................