Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

«Μάγεψε μικρούς και μεγάλους η συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή στην Καρδίτσα!!!»

            Μια πολυγραφότατη και ανερχόμενη συγγραφέα της παιδικής λογοτεχνίας, είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά της πόλης μας, το τριήμερο που πέρασε.
            Η επιμελήτρια εκδόσεων, μεταφράστρια και συγγραφέας πολύ γνωστών παιδικών βιβλίων Ράνια Μπουμπουρή, αποδέχτηκε την πρόσκληση που τις έκαναν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και το Βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος» και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός επισκέφτηκε την πόλη μας.
            Οι συναντήσεις της με μικρούς και μεγάλους ξεκίνησαν το πρωί της παρασκευής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.
            Με τα παιδιά της Α' Δημοτικού συζήτησε για τον θησαυρό της ζωής μας, τους ανθρώπους που μας αγαπούν και μας φροντίζουν, με βάση το βιβλίο της «Οι γονείς μου», κι έπειτα μίλησαν για ορισμένες από τις πιο τρελές ιστορίες των αριθμών, με βάση το βιβλίο-CD «Ένα τρελό τρελό Αριθμητάρι», ακούγοντας τα τραγούδια των αριθμών ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Μανώλη Μητσιά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.).
            Με τους μαθητές της Β’ και της Γ’ Δημοτικού συζήτησαν για την αξία της υγιεινής διατροφής, με βάση το βιβλίο της «Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει».
            Με τους μαθητές της Δ’ και της Ε’ Δημοτικού μίλησαν για τη στοματική υγιεινή, με βάση το βιβλίο της «Η μάχη της Οδοντόβουρτσας».
            Ενώ με τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού μίλησαν για ιστορικά, μυθολογικά και λαογραφικά στοιχεία των ζώων του αγροκτήματος, με βάση το βιβλίο-CD «Ένα τρελό τρελό Αγρόκτημα», ακούγοντας τα τραγούδια των ζώων ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Μάρθα Φριντζήλα, Άννα Παναγιωτοπούλου, Χρήστο Λούλη, Ευσταθία, Δήμητρα Παπαδοπούλου κ.ά.).
            Τέλος, μέσα από την κουβέντα και τις πολλές ερωτήσεις που τις έκαναν τα παιδιά, η συγγραφέας τους εξήγησε και για τα στάδια παραγωγής ενός βιβλίου και για τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, καθώς η Ράνια Μπουμπουρή είναι επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια.
            Το απόγευμα της Παρασκευής, στην κατάμεστη αίθουσα του 1ου ορόφου του ξενοδοχείο Κιέριον, παρουσίασε σε παιδιά και γονείς το best seller βιβλίο-CD «Μια τρελή τρελή ΑΒ», με την εξαιρετική εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος και την εκπληκτική μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, μια Αλφαβήτα που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
            Τα παιδιά άκουσαν τα τραγούδια των γραμμάτων ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Διονύση Σαββόπουλο, Φοίβο Δεληβοριά, Σαβίνα Γιαννάτου, Μάρκο Κούμαρη, Μπάμπη Στόκα, Βασιλική Καρακώστα, Πάνο Μουζουράκη, Νίκο Ζιώγαλα, Δώρο Δημοσθένους, Τζώρτζια κ.ά.), ενώ αναζητούσαν τα κρυμμένα γράμματα στην εικονογράφηση και, τέλος, τα μικρότερα παιδιά, γνώρισαν καλύτερα τα γράμματα ζωγραφίζοντας τα!
            Το Σάββατο το πρωί, η συγγραφέας στην γεμάτη από παιδιά και γονείς Παιδική Βιβλιοθήκη Παυσιλύπου του ΔΟΠΑΚ Δήμου Καρδίτσας, παρουσίασε  τα δύο καινούργια βιβλία της: «Η Ροζώ» και «Η γιαγιά μου και ο παππούς μου».
            Το πρώτο έδωσε την αφορμή να συζητήσουν για την αξία της καλοσύνης και της ενσυναίσθησης, το δεύτερο να μιλήσουν για δύο πολυαγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής οικογένειας, τη γιαγιά και τον παππού, και τον ρόλο που διαδραματίζουν σε αυτή.

            Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. θέλουν να ευχαριστήσουν τη συγγραφέα για την τιμή που μας έκανε να έρθει στην πόλη μας, το βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος» και τις εκδόσεις Ψυχογιός που κάλυψαν όλα τα έξοδα για την φιλοξενία και τη μετακίνηση της συγγραφέως και να πληροφορήσουν μικρούς και μεγάλους ότι και στο μέλλον θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά της πόλης μας, όλο και περισσότερους δημιουργούς του παιδικού βιβλίου!