Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΔΗΓΗΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 8 μμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ 1Ο ΛΥΚΕΙΟ

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας! Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας!
Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, την συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 42ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ,
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 8 μμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ 1Ο ΛΥΚΕΙΟ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

20:30
Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στις εξόριστες του Τρίκερι


21:45
Πολιτική ομιλία από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων
22:30
Ρεμπέτικο Λαϊκό Γλέντι

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ:
  • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ με θέμα «Παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια»
  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ με όλες τις νέες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής
  • ΤΑΒΕΡΝΑ

Σε περίπτωση βροχής, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ (πάροδος Διάκου και Νικηταρά), την ίδια μέρα και ώρα.