Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δημοτικής Κίνησης Καρ.Πό.Σ - Τα καλλικρατικά λάθη και η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής

Κέντρο Γυναικών: 14 εργαζόμενες απλήρωτες 8 μήνες
       
 Τα καλλικρατικά λάθη και η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής, της Δημοτικής Κίνησης Καρ.Πό.Σ

Τα καλλικρατικά λάθη και η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καρδίτσας έχει αφήσει απλήρωτες 8 μήνες τις 14 εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας. Οι εργαζόμενες του Κέντρου διανύουν τον 9ο μήνα μη καταβολής των δεδουλευμένων τους (Ιουλίους 2013 – Φεβρουάριος 2014) γεγονός που έχει οδηγήσει αυτές και τις οικογένειές τους σε οικονομική ασφυξία, στα όρια της ανέχειας, της ατομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Καρδίτσας, σε σχετική του ανακοίνωση.
Η Δημοτική Κίνηση Καρδίτσας Πόλις της Συλλογικότητας (Καρ.Πό.Σ) ρωτάει το  Δήμαρχο Καρδίτσας και τη Δημοτική Αρχή:
-        Θα τηρήσετε τη δέσμευσή σας για ανοικτές κοινωνικές δομές του Δήμου Καρδίτσας;
-        Θα τηρήσετε τη δέσμευσή σας στο  Δημοτικό Συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου για καταβολή 50.000€,  μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, για τη μισθοδοσία των εργαζομένων του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας; Ήδη έχουν περάσει δυο και πλέον εβδομάδες και ακόμα δεν έχετε κάνει το αυτονόητο.

Μέχρι να δρομολογηθεί λύση, τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα τόσο για την ολιγωρία του Δήμου Καρδίτσας,  όσο και για την περαιτέρω αντιμετώπιση των εργαζομένων ως κοινωνικών πειραματόζωων μιας μνημονιακής πολιτικής που έχει ενστερνισθεί πλήρως.