Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δ.Σοφάδων

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών εφαρμόζει και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πεδινή περιοχή του Δήμου Σοφάδων.
Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υλοποιείται μέσα στο πλαίσιο των ενεργειών προστασίας της δημόσιας υγείας και περιλαμβάνει ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών.  

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη από εξειδικευμένο συνεργείο και με την καθοδήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου κας. Μαριάννας Κύρκου πραγματοποιούνται ψεκασμοί σε σημεία με λιμνάζοντα ύδατα, σε καταλήξεις ρεμάτων, σε βάλτους, έλη καθώς και σε φρεάτια και αγωγούς ομβρίων υδάτων.
Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ολοκληρωθεί στην πόλη των Σοφάδων και στις Τ.Κ. Μαυραχάδων, Φίλιας Ανάβρας, Λεονταρίου, Αχλαδιάς, Καππαδοκικού και Ματαράγκας. Στόχος είναι να ψεκαστούν όλα τα επιλεγμένα σημεία καθώς φέτος λόγω των πολλών βροχοπτώσεων και της έντονης θερμοκρασίας αναμένεται αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Μ.Κύρκου δήλωσε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Β.Τσιάκο καθώς οι ψεκασμοί που υλοποιούνται στην περιοχή μας ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων απέναντι στο ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιας επιδημίας».