Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Να μην καταργηθούν τμήματα του ΤΕΙ αλλά και να ενισχυθούν τα υπάρχοντα ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Την πάγια θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας, για περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας που λειτουργούν στο Θεσσαλικό διαμέρισμα, διατυπώνει για μία ακόμη φορά με δημόσια δήλωση του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Κων/νος Αγοραστός. Ο κ Αγοραστός με αφορμή τη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας, η οποία συγκαλείται με αντικείμενο την κατάθεση πρότασης για την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ, τονίζει ότι:
«Η ακαδημαϊκή κοινότητα οφείλει και μπορεί, να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα έχει ως γνώμονα την ανάπτυξη του ιδρύματος και τη δημιουργία σχολών, οι οποίες θα είναι πραγματικά βιώσιμες και ανταγωνιστικές, παράγοντας υψηλό διδακτικό έργο και εκπαιδεύοντας άξιους επιστήμονες με μέλλον στην αγορά εργασίας. Ο στόχος αυτός μπορεί να υπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τη λογική της αποκέντρωσης, με την οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε το ΤΕΙ. Η υπερσυγκέντρωση σχολών ή τμημάτων σε μια περιοχή αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα πιθανά θα επιλύσει» τονίζει ο κ Αγοραστός. Στη λογική αυτή ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζει ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα, οφείλει να προασπιστεί τη σημερινή γεωγραφική κατανομή των τμημάτων του ΤΕΙ, ώστε να μην δοθεί άλλοθι στην όποια ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να μεταφέρει ή και να καταργήσει τμήματα, γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη αρχή της συρρίκνωσης του ιδρύματος.
Ο κ Αγοραστός κλείνοντας τη δημόσια παρέμβαση του, προτρέπει την ακαδημαϊκή κοινότητα να πάρει αποφάσεις λαμβάνοντας υπ όψιν ακαδημαϊκά αλλά και κοινωνικά κριτήρια, καθώς τα τμήματα και οι σχολές, δεν λειτουργούν αποκομμένα από τις τοπικές κοινωνίες αλλά είναι ενταγμένα μέσα σε αυτές. Μετά την τοποθέτησή του αυτή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας κ. Ιωάννη Κόκορα όπου του εξέφρασε τις παραπάνω θέσεις του.