Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Θέλουμε κοντά μας τους πολίτες για να νικήσουμε την κρίση

Δήλωση υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σε ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α’ Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, 14.05.2011, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε :
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε αυτήν την πολυπληθή συγκέντρωση για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στα μέλη και στα στελέχη και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Όπως βλέπετε, είναι μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλά και ταυτόχρονα, υπάρχουν και πολλά ερωτηματικά για το μέλλον και την προοπτική της χώρας.
Η Ελλάδα ζει και βρίσκεται σε μια θύελλα. Καθημερινά υπάρχει ένα δελτίο θυέλλης από φίλους και μη, από τις αγορές, αλλά και από διάφορες άλλες πλευρές στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η Ελλάδα παρ’ όλ’ αυτά αντιστέκεται. Η Ελλάδα αγωνίζεται και κυρίως, η Ελλάδα ελπίζει. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι πολύ σκληρή, είναι πολύ μεγάλη. Θέλουμε κοντά μας τους πολίτες, η Ελλάδα μπορεί να έχει προοπτική. Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει, να ζήσει, να  νικήσει.
Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ μετά από 9 ολόκληρα τρίμηνα, σχεδόν μετά από 2μιση χρόνια, όπου έχουμε θετικό πρόσημο 0.8 στο ΑΕΠ της χώρας, είναι ένα δείγμα ότι παρά τις προβλέψεις, η Ελλάδα εκπλήσσει θετικά τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση , τις αγορές και όλο τον κόσμο. Η αύξηση των εξαγωγών κατά 35% το πρώτο τρίμηνο του 2011 και 11% το 2010, είναι ένα μήνυμα επίσης ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις στη χώρα παλεύουν να ορθοποδήσουν, είναι ισχυρές, διαθέτουν ποιότητα, υψηλή πιστοποίηση, ανταγωνιστικότητα και απευθύνονται στις πιο δύσκολες αγορές. Θέλω να σας μεταφέρω επίσης, ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον επενδυτικό νόμο, ο οποίος τρέχει αυτήν τη στιγμή.
Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ότι με την καθημερινή σκληρή δουλειά, θα μπορέσουμε να νικήσουμε και να απαντήσουμε δυναμικά σε αυτήν την κρίση».