Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων παραλίας Αιγάνης στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου

Ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική και τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά την επίσκεψή τους στην Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επιχειρήσεων Παραλίας Αιγάνης (Μεσάγκαλα – Καστρί Λουτρό).
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεοφάνης Βουλιώτης ζήτησε την παρέμβαση της κ. Καραλαριώτου προκειμένου να υπάρξει επίσπευση του ΣΧΟΑΠ και να δοθεί επιτέλους οριστική λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Επίσης, ζητήθηκε η ευθυγράμμιση και διαπλάτυνση του οδικού δικτύου από την εθνική οδό έως και τα Μεσάγκαλα και το Καστρί –Λουτρό.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της κουνουποκτονίας, της διάβρωσης της παραλίας, της αξιοποίησης της ήδη υπάρχουσας μελέτης για λιμενοβραχίονες, αλλά και η σύνδεση, μέσω γέφυρας, των Μεσαγκάλων με τους Ν. Πόρους.
«Η κ. Καραλαριώτου έχει άριστη γνώση των προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια την περιοχή μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίλυσή τους»,ανέφερε ο κ. Βουλιώτης.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι για το θέμα της κωνωποκτονίας ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες κι επαφές με τους δήμους στους οποίους αφορά το πρόβλημα και η φετινή περίοδος εφαρμογής του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα.
Όσον αφορά στην επίλυση του προβλήματος της διάβρωσης της παραλίας, η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι έγγειται στην αρμοδιότητα του δήμου Τεμπών η οποία έχει στα χέρια της σχετική μελέτη (που είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή) για τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Βέβαια, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ σημαντικό και γι΄αυτό το λόγο ως Περιφέρεια θα έλθουμε σε επικοινωνία με τον Δήμο προκειμένου από κοινού να εξετάσουμε τις δυνατότητες για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ κι επίσπευση των διαδικασιών».
Όσο για τα γενικότερα έργα υποδομής που θα πρέπει να γίνουν στην περιοχή, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι στις προθέσεις της Περιφέρειας να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θεωρούνται απαραίτητες, αφού πρώτα βεβαίως εξετασθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν, δεδομένης της γενικότερης οικονομικής στενότητας και των περιορισμένων, προς το παρόν, πόρων.
Στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης κ. Κ. Ζαφείρης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κ. Μανίκας, ο γ.γ. κ. Ελευθ. Νικούλης, το μέλος κ. Αθαν. Μητσόπουλος και ο επιχειρηματίας κ. Γεώργ. Πολύζος.