Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Νέα κλοπή και ληστεία των εργαζομένων με μεγάλες αυξήσεις στα διόδια

Η νέα αυτή επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων έρχεται λίγο μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της πλουτοκρατίας, που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, που καταργούν δικαιώματα της εργατικής τάξης, τις ΣΣΕ. Τα νέα χαράτσια πλήττουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους (ιδιαίτερα όσους έχουν μικρά φορτηγά), τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Και όχι μόνο αυτό. Συνεχώς δημιουργούν νέους σταθμούς διοδίων. Σε λίγο θα βάλουν διόδια και μέσα στην πόρτα μας.
Τα μεγάλα έργα που έγιναν και θα γίνουν, γίνονται για να εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη διασύνδεση της ευρωπαϊκής αγοράς με τη βαλκανική, τη ρωσική και ασιατική για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.
Η εργατική τάξη της χώρας μας πληρώνει τριπλά. Πληρώνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων που γίνονται από ιδιώτες με τη σύμπραξη του κράτους. Ξαναπληρώνει με την αντιλαϊκή φορολογία. Πληρώνει πάλι διόδια για να τα χρησιμοποιεί.
Πληρώνει ο ελληνικός λαός πανάκριβα την κατασκευή τους και τη χρήση τους, ενώ οι μεγαλοκατασκευαστές θα απολαμβάνουν εγγυημένη ετήσια κερδοφορία για πολλά χρόνια. Είναι πρόκληση οι επιδοτήσεις που έδωσαν και δίνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ.
Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:
Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει.
Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.
  • Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
  • Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους.
Το ΠΑΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες για να οργανωθεί η πάλη κατά της νέας ληστείας της τσέπης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία