Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η αλήθεια για τον HELLAS SAT: Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρέψει ο κ. Παππάς από το… διάστημα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το φράγμα της γελοιότητας έχει πλέον σπάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης. Την περασμένη εβδομάδα, ο αρμόδιος (επί της προπαγάνδας) υπουργός Ν. Παππάς, συνεχίζοντας τις εξωτικές περιπλανήσεις του, μετά τη Βενεζουέλα και τη νήσο Μαργαρίτα της Καραϊβικής, βρέθηκε στη Γαλλική Γουϊάνα για να παρακολουθήσει την εκτόξευση του αραβικών συμφερόντων δορυφόρου HELLAS SAT3.
Από τη Γαλλική Γουϊάνα, λοιπόν, όπου μετέβη με έξοδα του ελληνικού λαού, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα και τον σύμβουλό του, πρώην εκδότη του «Χωνιού» Γ. Χριστοφορίδη, ο κ. Παππάς πομπωδώς μας ανακοίνωσε ότι «η Ελλάδα στέλνει μήνυμα ότι ανακάμπτει». Όπως είπε, η Ελλάδα «ανακάμπτει σε ένα πεδίο που για χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο», καθώς «μετά από πολλά χρόνια απουσίας και αδράνειας επιστρέφει στο διάστημα».
Υποστηρίζει επίσης ο κ. Παππάς πως χάρη στον ίδιο και στην… διαστημική κυβέρνησή του «παίρνει σάρκα και οστά το σύνθημα “το Αύριο, Σήμερα για Όλους» και πως χάρη σε (άλλη μία) πολύμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και του υπουργείου του, εξασφαλίστηκαν κέρδη για τη χώρα μας, επομένως πρόκειται για μια «εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ούτε διανοήθηκε να κομπάσει.
Είπε χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω την εκτόξευση του Hellas Sat 3, ο οποίος αποτελεί από τους πιο μεγάλους ευρωπαϊκούς δορυφόρους που κατασκευάστηκαν ποτέ»,ενώ συνεχάρη την κατασκευάστρια εταιρεία, τη διοίκηση, το διευθυντή Προγράμματος και τους μηχανικούς της HELLAS SAT, ευχαρίστησε το Δ.Σ. του οργανισμού ARABSAT και την κυβέρνηση της Ελλάδας, «η οποία, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρέχουν αμέριστη στήριξη στο δορυφορικό πρόγραμμα Hellas Sat».
Δηλαδή, σε σχέση με αυτά που είπε ο Παππάς… καμία σχέση!
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο διάστημα ήδη από το 2003 και ουδέποτε απουσίασε.
Το μόνο που συνέβη ήταν η πώληση (από τον ΟΤΕ) της HELLAS SAT  στην ARABSAT, το 2013, έναντι του ποσού των 208 εκ. ευρώ, ενώ ήδη από τις 5 Ιουνίου του 2014 είχε ανακοινωθεί η εκτόξευση του HELLAS SAT3 για το 2016, χρονιά που έληξε ο HELLAS SAT2, ενώ το 2017 αυτός που θα εκτοξευόταν ήταν ο HELLAS SAT4.
Αν δηλαδή υπήρξε κάποια «συμβολή» ή «διαπραγμάτευση» εκ μέρους του κ. Παππά, μάλλον προς την καθυστέρηση του εγχειρήματος οδήγησε.
Επομένως, η Ελλάδα ήταν στο διάστημα και ουδέποτε χρειάστηκε να επιστρέψει σ’ αυτό.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ο κ. Παππάς να επιστρέψει από το διάστημα – και οπωσδήποτε να σταματήσει να ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων σε εξωτικούς προορισμούς!
Τώρα, που το καλοσκέφτομαι, καλύτερα να παραμείνει… διακτινισμένος!