Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Δήμος Παλαμά << να γίνει επιτόπιος έλεγχος στις καλλιέργειες Βάμβακος >>


Ο Δήμος Παλαμά αναλογιζόμενος τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, από τις
υπερβολικές - άκαιρες βροχοπτώσεις και από τις μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας  στις καλλιέργειες Βάμβακος, έστειλε επιστολή, τόσο στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, όσο και στο Υπ/μα ΕΛΓΑ Λάρισας, προκειμένου να γίνει επιτόπιος έλεγχος, διερεύνηση και παρακολούθηση του προβλήματος αλλά και να προχωρήσουν  στην ασφαλιστική κάλυψη των ζημιωθέντων καλλιεργειών.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
           « Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει πληγεί από άκαιρες και υπερβολικές  βροχοπτώσεις από το Σάββατο 15 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 17 Ιουλίου, οι οποίες συνοδεύτηκαν από υπερβολική πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες Βαμβακιού. Παρατηρήθηκε έντονη συστροφή των ανώτερων κυρίως φύλλων, ερυθρός μεταχρωματισμός και πρόωρη γήρανση των φύλλων με ολική ή μερική μεσονέυρια ξήρανση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, άρχισε να παρατηρείται ήδη πτώση των καρποφόρων οργάνων.
           Θα σας παρακαλούσαμε, να στείλετε κλιμάκιο της Υπηρεσίας σας για επιτόπιο έλεγχο και περαιτέρω διερεύνηση και παρακολούθηση του προβλήματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλιστική κάλυψη των ζημιωθέντων καλλιεργειών.»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ