Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΛΓΑ Λάρισας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας με επικεφαλής τη βουλευτή κ. Παναγιώτα Βράντζα, το συντονιστή κ. Ηλία Αντωνίου και μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα, όπου είχαν συνάντηση με το Δ/ντή του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο κ. Λιόντος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στο ν. Καρδίτσας όσον αφορά την πρόοδο των εκτιμήσεων από τις πολλές καταστροφές που είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων. Όπως τονίστηκε, μετά τις καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της αποχής των εκτιμητών και παρά τις μεγάλες καταστροφές, έχουμε μπει σε ένα καλό ρυθμό και όσον αφορά την πρόοδο των εκτιμήσεων και όσον αφορά τη χρηματοδότηση των αποζημιώσεων.

Πιο συγκεκριμένα:           
1.     Οι εκτιμήσεις των επειγόντων έχουν τελειώσει.
2.     Πιστώθηκε ποσό 809.618 ευρώ στις 9/6/17 καθώς και ποσό 2.187.610 ευρώ την Παρασκευή 7 Ιουλίου. Το συνολικό ποσό των χρημάτων που δόθηκαν στο νομό μας για αποζημιώσεις κατά τη χρονική διάρκεια του 2016 ανέρχεται στο ποσό των 2.690.397,55 ευρώ, ενώ για τη χρονική περίοδο 2017, που διανύουμε έως σήμερα, το ποσό ανέρχεται στα 3.661.272,58 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, από την αρχή του 2016 έως σήμερα δόθηκαν στο νομό μας 6.351.670,13 ευρώ.
3.     Εκκρεμούν οι πληρωμές για τα σιτηρά και αφορούν το 80% των ζημιών, θα πληρωθούν πιθανότατα με την επόμενη εκταμίευση.
4.     Για τις ζημιές στη Λ. Πλαστήρα έχουν τελειώσει οι εκτιμήσεις από την τελευταία ισχυρή χαλαζόπτωση και η εκτίμηση είναι ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν ως το τέλος του χρόνου.
5.     Όλο αυτό το διάστημα στο ν. Καρδίτσας απασχολήθηκαν πέντε (5) εκτιμητές, για να καλυφθούν πολύ γρήγορα οι εκτιμήσεις των ζημιών.
6.     Με αφορμή τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που διαπιστώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων το τελευταίο διάστημα, λόγω των εκτεταμένων πλημμύρων, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας με επικεφαλής τη βουλευτή κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα κ.  Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να παρέμβει και να δοθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι αποζημιώσεις των θιγομένων αγροτών, μετά και την άμεση επίσκεψη του ΕΛΓΑ στις πλημμυρόπληκτες περιοχές.

Και από τα παραπάνω προκύπτει το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας.