Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Με γρήγορους ρυθμούς η πρόοδος των εργασιών

Κώστας Αγοραστός: «Ολοκληρώνουμε ένα μεγάλο έργο αθλητικής υποδομής»

Βασίλης Τσιάκος: «Πραγματικά εντυπωσιακό έργο»

Το μεγαλύτερο ίσως κλειστό γυμναστήριο σε όλη τη χώρα, που είναι στην φάση κατασκευής αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα στη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται στην πόλη της Καρδίτσας και το οποίο σταδιακά εισέρχεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης. Το νέο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας κατασκευάζεται στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής απέναντι από το 3ο γυμνάσιο και λύκειο και με την ολοκλήρωση του θα σημειωθεί συνολική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για μεγάλο αθλητικό έργο υποδομής που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έργο – κόσμημα. Ενσωματώνει δε όλες τις νέες εξελίξεις που υπάρχουν στον εν λόγω κατασκευαστικό τομέα. 

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 7,471 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος επισκέφθηκαν το κλειστό ώστε να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Το έργο προχωρά αρκετά γρήγορα και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί ως κτίριο μέσα στους πρώτους μήνες του 2018. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου που επίσης προβλέπει σημαντικές εργασίες. 

Ο κ. Κ. Αγοραστός μετά την επίσκεψη στους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου δήλωσε: «Η αιρετή Περιφέρεια έχοντας πάντα ως μέτρο τον άνθρωπο, δίνει λύσεις σε προβλήματα, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Θεσσαλίας. Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα πολύ μεγάλο έργο αθλητικής υποδομής που με την ολοκλήρωση του, η οποία προβλέπεται πολύ σύντομα, θα αλλάξει την εικόνα της πόλης της Καρδίτσας στον αθλητικό τομέα. Είναι ένα έργο – κόσμημα και χαιρόμαστε διπλά γιατί είμαστε ο φορέας που το χρηματοδοτεί. Θα ήθελα να τονίσω ότι το εν λόγω έργο, πριν την εμπλοκή της Περιφέρειας, είχε ουσιαστικά σταματήσει να κατασκευάζεται στα πολύ αρχικά του στάδια. Έτσι υπήρχε ο κίνδυνος να μείνει ημιτελές. Μπροστά στο αδιέξοδο που υπήρχε η Περιφέρεια έδωσε λύση. Ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σήμερα τρία χρόνια μετά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε στην τελική φάση κατασκευής αυτής της μεγάλης αθλητικής υποδομής. Το έργο μετά την ολοκλήρωση του θα το λειτουργήσει ο Δήμος Καρδίτσας. Εμείς αυτό που από την πρώτη στιγμή κάναμε και κάνουμε είναι να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους θεσμικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης και της πολιτείας, για να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών μας και νομίζω πως το έργο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, αποδεικνύει των λόγων το αληθές».
πλήρες κείμενο