Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

«Ο Καντίνσκι, τ’ αστέρια και το σημείο πήξης και τήξης, στην 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 »

Με τρεις όμορφες δράσεις συνεχίστηκε η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος,  στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας!!!
Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» μιλήσαμε για τον ουρανό, τα’ άστρα, το σύμπαν και το πώς εξελίχθηκε ο άνθρωπος.
Στη συνέχεια φτιάξαμε αστερισμούς και το μεγαλύτερο πλανητάριο στην πόλη, από το οποίο η θέα είναι μαγική και ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους!!!
Μια γλυκιά και δροσερή περιπέτεια ζήσαμε όλοι σήμερα στην παιδική βιβλιοθήκη του Αρτεσιανού αφού συναντηθήκαμε για να φτιάξουμε και να φάμε παγωτό με αφορμή το θέμα της καλοκαιρινής εκστρατείας η "τήξη και η πήξη". Έτσι μια καθημερινή απόλαυση έγινε αφορμή για μια έρευνα στην ιστορία του παγωτού και της χρήσης του πάγου. Όπως πάντα οι αρχαίοι Έλληνες ήταν και εδώ πρωτοπόροι, αφού έτρωγαν χιόνι ανακατεμένο με μέλι και φρούτα στην Αγορά, ακούγοντας τη συμβουλή του Ιπποκράτη, να τρώνε πάγο γιατί "ζωηρεύει τους χυμούς της ζωής και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση".
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Αγίου Φανουρίου, τα παιδιά μπαίνουν στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι, μαθαίνουν για το έργο του και προσπάθησαν με πινέλα και πολύχρωμες μπογιές να φτιάξουν πίνακες του!!!
Την Πέμπτη 6 Ιουλίου,  η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζεται με άλλες τρεις δράσεις, στις παρακάτω βιβλιοθήκες:
               Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», Από σημείο σε σημείο. Ενώνουμε κουκίδες στο χαρτί και φτιάχνουμε εικόνες.
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», σημείο, γραμμή, επίπεδο. Μπαίνουμε μαζί με τα παιδιά, στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι, μαθαίνουμε για τη ζωή του, αλλά κυρίως για το πλούσιο έργο του και προσπαθούμε με πινέλα και πολύχρωμες μπογιές, να φτιάξουμε όμορφους πίνακες!!!
Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου»,  Σημεία συνάντησης – Λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο. Τα ζώα του δάσους βγήκαν από τις σελίδες τους και το ένα συναντάει το άλλο στα κόκκινα σημεία συνάντησης της βιβλιοθήκης.
            Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!