Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

«Ξεκίνησε η 4η εβδομάδα της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 »

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου με τρεις όμορφες δράσεις και η 4η και τελευταία ολοκληρωμένη εβδομάδα του πρώτου κύκλου (από 18 Ιουλίου οι δράσεις θα συνεχιστούν δύο φορές την εβδομάδα κι όχι καθημερινά, μέχρι και τις 20 Αυγούστου, όπου και θα ξεκινήσει κανονικά ο δεύτερος κύκλος) της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».
Μια ακόμα δημιουργική δράση έλαβε χώρα στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», γνωρίζοντας τα παιδιά το σημείο πήξης και τήξης.
Διαβάζοντας βιβλίο σχετικά με τους πόλους και την ζωή των Εσκιμώων και φτιάχνοντας μια χρονογραμμή για την ιστορία των πάγων και του παγωτού. Στη συνέχεια, εξερευνώντας παγάκια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα όρια μεταξύ νερού και πάγου!!!
‘Ένα εργαστήριο ποίησης με αφορμή τους φάρους, ήταν το θέμα της ημέρας στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά». Αφού πρώτα διαβάσαμε το όμορφο βιβλίο του Κώστα Μάγου «Το μυστικό της θάλασσας» από τις εκδόσεις Πατάκη, στη συνέχεια είδαμε διάφορους παράξενους φάρους, απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και τον επιβλητικό Φάρο της Αλεξάνδρειας, ένα από τας επτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.
Τέλος με απλές λέξεις και πολύ μεράκι και έμπνευση τα παιδιά έγραψαν τα δικά τους ποιήματα και στο τέλος μελοποίησαν κι ένα από αυτά!!!
Με τη βοήθεια των βιβλίων "Οι ουρανοξύστες" του German Zullo από τις εκδόσεις Μέλισσα και Frank Viva, ο Μικρός αρχιτέκτονας, εκδόσεις Μέλισσα οι μικροί κατασκευαστές της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» έφτιαξαν τρισδιάστατα οικοδομήματα που ισορροπούν στο χώρο και είναι λειτουργικά. Σπίτια από αλουμίνιο, ξύλα και πλαστικό, όργανα γυμναστικής και παιχνίδια πάρκων!!!
Την Τρίτη 11 Ιουλίου, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζεται με τρεις δράσεις, στις παρακάτω βιβλιοθήκες:
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», σημεία συνάντησης – Λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο. Τα ζώα του δάσους βγήκαν από τις σελίδες τους και το ένα συναντάει το άλλο στα κόκκινα σημεία συνάντησης της βιβλιοθήκης.
 Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 ημέρες. Φτιάχνουμε το δρομολόγιο του Φιλέα Φογκ με ημερομηνίες και ώρες, οργανώνουμε δικά μας ταξίδια αλλάζοντας; μεταφορικά μέσα, υπολογίζουμε το χρόνο και τέλος παίζουμε ένα επιτραπέζιο έκπληξη!!!
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα»,  τα σημεία της πόλης. Βγαίνουμε βόλτα φωτογραφίζουμε και καταγράφουμε τα σημεία που ξεχωρίζουν στον χάρτη της πόλης.
 Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!