Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώθηκε και η 3η εβδομάδα της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 »

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου με τρεις όμορφες δράσεις και η 3η εβδομάδα της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής» τα παιδιά ξεφύλλισαν το βιβλίο του Δημήτρη Χασάπη «Ζωγραφίζω όπως... ο Καντίνσκι και μαθαίνω τη γεωγραφία του κύκλου», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν βίντεο κατά τα οποία προβλήθηκαν στοιχεία από τη ζωή του ζωγράφου καθώς και πολλά από τα έργα του.
Στη συνέχεια τα παιδιά χρησιμοποιώντας πολύχρωμα χαρτόνια τα μετέτρεψαν σε μορφή κύκλου, ένα σχήμα που κυριαρχεί στα έργα του Καντίνσκι, μεταμορφώθηκαν για λίγο σε μικρούς Καντίνσκι και δουλεύοντας σε ομάδες δημιούργησαν τους δικούς τους πίνακες!!!
Το παιχνίδι είχε την τιμητική του στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου»,. Αφού πρώτα διαβάσαμε το έξυπνο και πολύ διασκεδαστικό παραμύθι του Werner Holzwarth «Ποιος τα 'κανε πάνω μου;» από τις εκδόσεις Άμμος. Έπειτα μικροί και μεγάλοι βγήκαμε στο πιο υπέροχο πάρκο της πόλη μας και παίξαμε twister, ένα παιχνίδι ισορροπίας, μέχρι τελικής πτώσεως!!!
Η δράση μας έκλεισε με ιστορίες που αφηγήθηκαν τα παιδιά, σχετικές με το θέμα ενός από τα twister που παίξαμε!
Βουτιά στη θάλασσα των παραμυθιών έκαναν όσοι επισκέφτηκαν την παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» με διαφορετικό αισθητικό και αναπαραστατικό τρόπο.
Το παραμύθι της Χιονάτης από τους αδερφούς Γκριμμ, ξεδιπλώθηκε μπροστά στα παιδιά με σημεία, εικονογράμματα και τελείες, σύμφωνα με την εικαστικό Warja Lavater που το έφτιαξε με στόχο την ανάπτυξη μιας αφηγηματικής γλώσσας που θα μπορεί να ανοίξει τις πόρτες του βασιλείου της φαντασίας.
Την Δευτέρα 10 Ιουλίου, ξεκινά και η 4η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, με τρεις δράσεις, στις παρακάτω βιβλιοθήκες:
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», από σημείο σε σημείο. Ενώνουμε σημεία στο χώρο και φτιάχνουμε τρισδιάστατες κατασκευές.
 Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», οι φάροι σημεία στη θάλασσα.
Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων.
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου»,  το σημείο πήξης και τήξης.
Οι πάγοι στο Βόρειο και το Νότιο Πόλο.
 Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!