Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Στο ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 η κατασκευή του έργου «ΟΔΟΣ ΔΕΛΤΑ - ΠΑΛΑΜΑ» με προϋπολογισμό 13,8 εκ. €.

Κ. Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων»

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» το έργο «ΟΔΟΣ ΔΕΛΤΑ - ΠΑΛΑΜΑ», προϋπολογισμού 13,8 εκ. € , με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας.
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ανέφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην Καρδίτσα για να ανακοινώσουμε την ένταξη ενός μεγάλου οδικού έργου. Πρόκειται για το δρόμο Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά προϋπολογισμού 13,8 εκ. ευρώ, μήκους 9,2 χιλιομέτρων, με 11 χιλιόμετρα παράπλευρων οδών. Πρόκειται για έναν οδικό άξονα ο οποίος θα εξυπηρετήσει τις ανθρώπινες κοινότητες στη διαδρομή Καρδίτσα, Παλαμά, φαρκαδόνα, Τρίκαλα. Ο δρόμος ξεκινά από το κυκλικό κόμβο του δρόμου Καρδίτσας – Λάρισας με τον Ε – 65 και φτάνει μέχρι την πόλη του Παλαμά. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα σημειώσουμε μια σημαντική πρόοδο στον τομέα της οδικής ασφάλειας, θα πετύχουμε ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά εμπορευμάτων. Πρόκειται για έργο στο οποία συνεργαστήκαμε με την Δημοτική Αρχή Παλαμά, και ιδιαίτερα με τον Δήμαρχο, υπό την ευθύνη των οποίων έγινε η μελέτη και είμαστε καθ όλα έτοιμοι να προχωρήσουμε. Οφείλω να διευκρινίσω πως ο νέος νόμος για τα δημόσια έργα προβλέπει πως θα πρέπει να έχουν γίνει και οι απαλλοτριώσεις που απαιτούνται. Η τεχνική μας υπηρεσία έγκαιρα έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να γίνει η σχετική επίταξη σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων ώστε να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το έργο και να έχουμε ανάδοχο μέχρι τέλους του έτους. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο και παρά τα προβλήματα που έχει η δημοπράτηση νέων έργων εμείς ως περιφερειακή αρχή δίνουμε τη δυνατότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και χρήμα να έρθει στην πραγματική οικονομία αλλά και να προχωρήσουμε ένα τόσο χρήσιμο έργο για την ευρύτερη περιοχή.

πλήρες κείμενο