Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώθηκε και η 2η εβδομάδα της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017

Με τρεις όμορφες δράσεις, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 2η εβδομάδα της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».
Η περιπέτειά συνεχίζεται στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» αφού σήμερα κινηθήκαμε ανάμεσα στα τέρατα της Ελληνικής μυθολογίας, ταυτιστήκαμε με τους ήρωες που πάλεψαν και τα νίκησαν.
Η έκθεση των βιβλίων της Μαρίας Αγγελίδου, του Αντώνη Παπαθεοδούλου, του Κώστα Πούλου κ.ά ταξίδεψε τα παιδιά στους τόπους των Κενταύρων, του Μινώταυρου, του Κέρβερου και όλων των μυθικών πλασμάτων.
Άκουσαν τις κραυγές τους και σαν τρομεροί βιβλιοφάγοι έκλεισαν αυτά τα τέρατα στο πιο ασφαλές μέρος του κόσμου….μέσα στα βιβλία
Τα emoticons,με σημεία, αριθμούς και γράμματα, κυριαρχούσαν στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής». Τα παιδιά γνώρισαν και έφτιαξαν τα δικά τους emoticons με σημεία στίξης, αριθμούς και γράμματα!!!
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» δείξαμε στα παιδιά, πολλές εικόνες από την κατασκευή του Πύργου του Άϊφελ στο Παρίσι και μετά πολλές άλλες κατασκευές με απλά καθημερινά και ανακυκλώσιμα υλικά.
Έτσι όταν τους δώσαμε τέτοια υλικά, οδοντογλυφίδες, πλαστελίνη, ρολά από χαρτί υγείας, κουζίνας κλπ. Κι έφτιαξαν υπέροχες τρισδιάστατες κατασκευές!!!
Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ξεκινάει η 3η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, με δράσεις στις παρακάτω βιβλιοθήκες:
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», σημείο, γραμμή, επίπεδο. Μπαίνουμε μαζί με τα παιδιά, στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι, μαθαίνουμε για τη ζωή του, αλλά κυρίως για το πλούσιο έργο του και προσπαθούμε με πινέλα και πολύχρωμες μπογιές, να φτιάξουμε όμορφους πίνακες!!!
Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», σημείο ισορροπίας, φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν. Και παίζουμε παιχνίδια ισορροπίας!!!
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», σημεία και τέρατα. Τα παιδιά θα συναντήσουν όλα τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων. Θα προσπαθήσουν στο χαρτί να τα απομυθοποιήσουν και να φτιάξουν τα δικά τους τέρατα!!!
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.
Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!