Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ισορροπώντας ανάμεσα σε χαρούμενα emoticons και λογοτεχνικές συναντήσεις, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017

Με όμορφες και πρωτότυπες δράσεις συνεχίστηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», διαβάσαμε το πολύ όμορφο και πανέξυπνο βιβλίο της Julia Donaldson «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», από τις εκδόσεις Πατάκη, όπου μέσα από την ανάγνωση, το ένα βιβλίο έκανε γέφυρα στο επόμενο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν ένα πρωτότυπο παιχνίδι θησαυρού με βιβλία, όπου μέσα από αποσπάσματα βιβλίων, πηδούσαν από το ένα βιβλίο στο άλλο, φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο ντόμινο!!!
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας "Αγίου Φανουρίου" τα παιδιά, ισορρόπησαν μεταξύ τους, αλλά προσπάθησαν να ισορροπήσουν και διάφορα αντικείμενα, βιβλία, κλπ.
Τέλος το εργαστήριο των όμορφων και πρωτότυπων emoticons ταξίδεψε στο Αρτεσιανό, όπου τα παιδιά με σημεία στίξης, αριθμούς και γράμματα που συναρμολόγησαν και έφτιαξαν προσωπάκια περίεργα, άσχημα, όμορφα, χαμογελαστά, λυπημένα…
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, οι δράσεις συνεχίζονται στις παρακάτω βιβλιοθήκες:
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», σημείο ισορροπίας, Φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν στο χώρο, στο σώμα μας κι οπουδήποτε αλλού τις τοποθετήσουμε.
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», σημείο, γραμμή, επίπεδο. Μπαίνουμε μαζί με τα παιδιά, στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι, μαθαίνουμε για τη ζωή του, αλλά κυρίως για το πλούσιο έργο του και προσπαθούμε με πινέλα και πολύχρωμες μπογιές, να φτιάξουμε όμορφους πίνακες!!!
Παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», εργαστήριο emoticons. Χρησιμοποιώντας σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς φτιάχνουμε εκφράσεις προσώπων, σοβαρές, αστείες, παράξενες!!!
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.
Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!