Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ «ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ»

ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ν. ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ»

  Με την ευκαιρά της επίσκεψης στην Καρδίτσα του υπουργού Ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππά, επιβεβαιώνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, για μια ακόμα φορά ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Συνεχίζεται η προσπάθεια εμπαιγμού και  αποπροσανατολισμού, με στόχο τη χειραγώγηση του λαού μέσα από εκφοβισμό, κινδυνολογία και κάλπικα διλήμματα, αλλά και την καλλιέργεια προσδοκιών και ελπίδας, προκειμένου να αποδεχτεί ο λαός τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Επιχειρείται νέος κύκλος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με τα δήθεν αντίμετρα. Θέλουν το λαό κομπάρσο και χειροκροτητή. Στην προσπάθεια αυτή, καλλιέργειας αυταπατών και ψεύτικων προσδοκιών, συμμετέχουν ενεργά και οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού που  ψήφισαν κατά καιρούς όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου  που έφεραν στην βουλή η 1η και 2η φορά αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Προμετωπίδα όσων είπε ο υπουργός ήταν η « δίκαιη ανάπτυξη»!!! Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να εξασφαλίσει μέτρα προς όφελος του ελληνικού λαού» με τις δήθεν 200 χιλ. θέσεις εργασίας, όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι αφορούν, στην πλειοψηφία τους, προσλήψεις σε  προγράμματα με συμβάσεις  2-5-8 μηνών, ή εκ περιτροπής εργασία, είτε σε μερική ή ελαστική απασχόληση.
·              Ο νομός μας με τα δυσθεώρητα ύψη ποσοστού ανεργίας και τα υψηλά ποσοστά υποαπασχόλησης, το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι. Στην Καρδίτσα δεν υπάρχει σπίτι χωρίς τουλάχιστον ένα άνεργο. Γι’ αυτό δεν μας είπε τίποτε ο κ. υπουργός.
Ο άνεργος όμως δεν έχει ανάγκη από ευχές και εξαγγελίες για «επιδόματα» ψίχουλα, ή για ένα πιάτο φαγητό στα «συσσίτια», ή μια «σακούλα» από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» κλπ. Η πραγματική ανάγκη είναι το μεροκάματο, η σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά  δικαιώματα .
·              Είναι η επιβίωση του αυταπασχολούμενου  μικροεπαγγελματία και όχι τα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά στην Καρδίτσα κάτω από το βάρος της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που έφεραν τα 2 μνημόνια που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα άλλα 2 που ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και τα εφαρμόζει η κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός   .
·        Είναι η παραμονή στο χωράφι και η συνέχιση της καλλιέργειας για τον μικρομεσαίο αγροτο- κτηνοτρόφο και όχι το ξεκλήρισμά του.
Ταυτόχρονα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, συνεχίζει τα ψέματα, ότι οι αγρότες θα πληρώνουν δήθεν λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Ούτε κουβέντα για τη μείωση του αφορολόγητου και την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που φορτώνει και άλλα βάρη στους φτωχούς αγρότες .
Ισχυρίστηκε ο κ. υπουργός ότι η ρύθμιση του χρέους θα επιτρέψει «να μπει η χώρα σε κανονικότητα, ώστε να γίνει αντιληπτό και από την κοινωνία το θετικό πρόσημο των μέτρων αυτών». Πρόκειται για παραμύθια της Χαλιμάς! Συνεχίζεται η καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης και συνεννόησης για τους όρους διευθέτησης του χρέους.  
Καμιά προσδοκία δεν πρέπει να τρέφει ο λαός ότι με τη διευθέτηση του χρέους θα δει καλύτερες μέρες. Το χρέος είναι του κεφαλαίου και για λογαριασμό του θα έρχονται απανωτά τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν την όποια συμφωνία διευθέτησης.
Οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών θα δώσει η πρόταση του ΚΚΕ δηλαδή η μονομερής διαγραφή του, η αποδέσμευση από την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τους εργαζόμενους να έχουν την εξουσία στα χέρια τους. Εκεί χρειάζεται να κατατείνουν ο αγώνας και η συμμαχία του λαού, εκεί αξίζει να καταθέσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα κάθε θυσία.