Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ (ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ)

21η Έκθεση Γελοιογραφίας του δήμου Λεβαδέων

Για την προσφορά του στη διδασκαλία του σκίτσου τιμήθηκε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης (ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ) από το δήμο Λεβαδέων, κατά την 21η Έκθεση Γελοιογραφίας, που διοργανώθηκε στην τοπική κοινότητα Λαφυστίου.
Στο πλαίσιο αυτό, βραβεύθηκαν τόσο τα βιβλία ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, όσο και η τηλεοπτική εκπομπή ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, που φέρουν την υπογραφή του σκιτσογράφου.
Εδώ και 20 χρόνια ο Δημήτρης Νικολαΐδης προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του, παραδίδοντας μαθήματα σκίτσου σε μικρούς και μεγάλους. Μία προσφορά που τα τελευταία 7 χρόνια μεταφέρθηκε σε βιβλία, αλλά και στην τηλεόραση, προκειμένου να μάθει ο καθένας μας, με εύκολο τρόπο, την τέχνη του σκίτσου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Νικολαΐδης είναι πρωτοπόρος του είδους του για την Ελλάδα, καθώς τα βιβλία του είναι τα μοναδικά που κυκλοφορούν στη χώρα, ενώ η εκπομπή εκμάθησης σκίτσου στην τηλεόραση είναι η μοναδική που παρουσιάζεται από Έλληνα σκιτσογράφο,  με τα τηλεμαθήματα  ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ να προβάλλονται μέσα από τις συχνότητες τοπικών καναλιών σε όλη την Ελλάδα.
Η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου αποτελεί ένα  πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Λεβαδέων τα τελευταία 21 χρόνια, που φιλοξενεί κάθε χρόνο Έλληνες και ξένους σκιτσογράφους, με σκοπό να φέρει τους επισκέπτες πιο κοντά στον κόσμο του σκίτσου.
Λεζάντες φωτογραφιών
F1: Η δήμαρχος Λιβαδέων Γιώτα Πούλου βραβεύει τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη για την προσφορά του στην τέχνη του σκίτσου
F2: Από αριστερά: Η δήμαρχος Λιβαδέων Γιώτα Πούλου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λαφυστίου Γεώργιος Μάρκος και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος βραβεύουν τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη
F3: Ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης με την εκπρόσωπο του πολιτιστικού συλλόγου ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑ και με τον πρόεδρο των γελοιογράφων στη Λιβαδειά

F4: Η αφίσα της εκδήλωσης.