Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Εγκαινιάζεται η Ελεύθερη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καρδίτσας

Την Τετάρτη 14/6 και ώρα 11.00 π.μ. στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς
Εγκαινιάζεται η Ελεύθερη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καρδίτσας
Οι πολίτες, θα μπορούν δωρεάν, χωρίς εγγραφή και χωρίς ωράριο να παίρνουν ένα βιβλίο αφήνοντας ένα άλλο
Στη λειτουργία Ελεύθερης Δανειστικής Βιβλιοθήκης προχωρά ο Δήμος Καρδίτσας υλοποιώντας μια ιδέα που κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο και θέλοντας να συμβάλει στη διάδοση της ανάγνωσης βιβλίων, αλλά και να ενισχύσει την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών. Μια Βιβλιοθήκη που απευθύνεται σε όλους χωρίς εγγραφή, χωρίς ωράριο και φυσικά δωρεάν!
Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ. στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, όπου θα στεγάζεται.
Ο τρόπος λειτουργίας της είναι απλούστατος και συνοψίζεται στο σύνθημα:
– Άφησε ένα βιβλίο – Πάρε ένα βιβλίο.
Ο κάθε πολίτης θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να πάρει- δανειστεί ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη για να το διαβάσει, αφήνοντας παράλληλα ένα δικό του βιβλίο για να το διαβάσει κάποιος άλλος.
Έτσι, πάντα θα υπάρχει υλικό για τον επόμενο και η Βιβλιοθήκη θα είναι γεμάτη βιβλία.
Να σημειωθεί οτι η Ελεύθερη Δανειστική Βιβλιοθήκη διαθέτει ήδη ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων δωρεά των αδελφών Ακρίβου, ο οποίος θα εμπλουτίζεται συνεχώς με τα βιβλία που θα αφήνουν οι συμπολίτες.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος ενόψει την εγκαινίων δήλωσε τα εξής:“ Η Ελεύθερη Δανειστική Βιβλιοθήκη είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου μας που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας κάνοντας ακόμη πιο εύκολη την πρόσβασή τους στο καλό βιβλίο. Το μόνο που χρειάζεται είναι παίρνοντας όποιο βιβλίο θέλουν για να το διαβάσουν να αφήσουν ένα άλλο δικό τους για να το διαβάσει κάποιος άλλος αναγνώστης. Έτσι τα βιβλία θα συνεχίζουν το “ταξίδι” τους χαρίζοντας και σε άλλους βιβλιόφιλους την απόλαυση της ανάγνωσής της. Θέλουμε οι πολίτες να αγκαλιάσουν την νέα βιβλιοθήκη, να τη θεωρούν δική τους, να την επισκέπτονται όποτε θέλουν και να την προστατεύουν. Είναι ένα στοίχημα για όλους που πιστεύω οτι η τοπική μας κοινωνία θα το κερδίσει”