Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αυτοψία Σε Πληγείσες Καλλιέργειες Του Δήμου Σοφάδων

Αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων (Γεφύρια – Ερμήτσι)  πραγματοποίησε την Πέμπτη ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Φιλίππου, μετά την άμεση κινητοποίηση της Δημ. Αρχής.
Τον κ. Φιλίππου συνόδευσαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Κούλπας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Παν. Καμινιώτης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Γεφυρίων κ. Σπύρος Αναγνωστόπουλος και αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να δέχονται ισχυρό πλήγμα, σε μια κρίσιμη περίοδο.
Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 100%. Υπολογίζεται ότι από την χαλαζόπτωση επλήγησαν περισσότερα από 3000 στρέμματα.
Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Κούλπας σημείωσε μεταξύ άλλων:
Οι πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες έπληξαν σημαντικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, με αποτέλεσμα δεκάδες παραγωγοί να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το παραμικρό εισόδημα. Πλέον, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, τίθεται θέμα επιβίωσης. Είναι επομένως, επιτακτική η ανάγκη να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς, ώστε να μπορέσουν ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες τους.