Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΚΚΕ(μ-λ) ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ΚΚΕ(μ-λ) συνεχίζοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων πανελλαδικά, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στην Καρδίτσα το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ.,στο καφέMERCATO στη Δημοτική Αγορά.
Οι μνήμες από την Οκτωβριανή, η προσέγγιση της ιστορικής διαδρομής της οικοδόμησης του σοσιαλισμού και των συγκρούσεων που τη συνόδευσαν, δεν έχουν καμία σχέση με μια μελαγχολική αναπόληση στιγμών που πέρασαν και δεν θα ξανάρθουν. Πολύ περισσότερο βρίσκονται στον αντίποδα όλων των αντιδραστικών, που χαίρονται και βαυκαλίζονται ότι ο σημερινός καπιταλισμός είναι παντοδύναμος και δεν θα επιτρέψει επ’ ουδενί να αμφισβητηθεί και να ανατραπεί ξανά.
Οι αναφορές στην Οκτωβριανή επανάσταση συνδέονται και καθορίζονται από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σήμερα, από τις ανάγκες που υπαγορεύουν η ταξική πάλη και η αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο δεινά και καταστροφές για τον άνθρωπο.
Το ΚΚΕ(μ-λ) έχει ενσωματώσει στη φυσιογνωμία του, με επίμονες και συνεχείς προσπάθειες από το 1982 και μετά, την αντίληψη-πεποίθηση, ότι η επανασυγκρότηση του ταξικού εργατικού κινήματος θα περάσει μέσα από τη μελέτη και την εξαγωγή των συμπερασμάτων για τα αίτια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, που συνδέονται με τα αίτια για την ευρύτερη ήττα του κομμουνιστικού κινήματος.
Έχουμε αφιερώσει πολλές προσπάθειες, σε συνθήκες αντικομμουνισμού και μεγάλης απαξίωσης των ιδεών του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, να υπερασπίσουμε το κομμουνιστικό κίνημα μέσα στις συνθήκες που βίωσε και όχι σε μια μεταφυσική βάση να ξαναγράψουμε την ιστορία κατά πώς μας βολεύει μέσα από τον ιδεαλισμό του «αν είχε συμβεί εκείνο…» και «αν είχαμε αποφύγει το άλλο…».
Υπερασπιστήκαμε το κομμουνιστικό κίνημα και θα το υπερασπιστούμε εμβαθύνοντας και μελετώντάς το στις συνθήκες που αναπτύχθηκε αλλά και ηττήθηκε, γιατί ένα μέρος των απαντήσεων που αναζητάμε βρίσκεται μέσα στην ίδια του την πορεία, μέσα στις ίδιες του τις αντιπαραθέσεις για τα μεγάλα ζητήματα που συνάντησε μπροστά του.
Η εκδήλωση σε αυτή την κατεύθυνση νομίζουμε ότι συμβάλλει.
Καλούμε τους εργαζόμενους ,άνεργους, νεολαίους, τους πολίτες της Καρδτσας να είναι το Σάββατο το απόγευμα παρόντες σ' άυτή την ενδιαφέρουσα θεωρούμε συζήτηση.