Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Κ. Αγοραστός στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή: «Η Θεσσαλία δεν έχει την πολυτέλεια να λέει «όχι» στο νερό που είναι αναγκαίο για την επιβίωσή της»

Περιφερειακό Σχέδιο Θεσσαλίας για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή εκπονεί η Περιφέρεια και χρηματοδοτεί σειρά νέων έργων

Κ. Αγοραστός: «Δεν έχει λογική να αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή α λα καρτ, δηλαδή να μας απασχολούν οι επιπτώσεις της σε κάποιους τομείς αλλά να μην μας απασχολούν στη γεωργία και πολύ περισσότερο στους υδάτινους πόρους ή για παράδειγμα να εναντιωνόμαστε στο υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας με την «καθαρή» ενέργεια»

«Αναδιάρθρωση καλλιεργειών στη Θεσσαλία με στροφή σε προϊόντα που είναι περιζήτητα στην ελληνική αλλά και κυρίως στη διεθνή αγορά και μπορούν να αποφέρουν προστιθέμενη αξία, άρα επιπλέον εισόδημα και καινούργιες θέσεις εργασίας, στον τόπο μας, μπορεί να γίνει μόνο με τις απαιτούμενες ποσότητες νερού. Γεωργία χωρίς νερό δεν γίνεται…»
«Στρατηγικές αποθεμάτων βασικών τροφίμων και νερού»
«Την κλιματική αλλαγή δεν είναι λογικό να την αντιμετωπίζουμε α λα καρτ, δηλαδή να επισημαίνουμε τους κινδύνους σε κάποιους τομείς και σε κάποιους άλλους να σφυρίζουμε αδιάφορα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή σήμερα στην Καρδίτσα.
«Δεν μπορεί να μας απασχολούν – και σωστά μας απασχολούν – οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε κάποιους τομείς και να μην μας απασχολούν στη γεωργία και πολύ περισσότερο στους υδάτινους πόρους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα:
«Δεν μπορεί από τη μία να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον και από την άλλη να σφυρίζουμε αδιάφορα ή ακόμη και να εναντιωνόμαστε σε έργα όπως το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Μεσοχώρας που είναι σχεδόν έτοιμο και με τη λειτουργία του οποίου θα προστεθούν στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας 362 GWh «καθαρής», «πράσινης» ενέργειας».
πλήρες κείμενο