Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017

«Ένα εργαστήριο αστείων emoticons, ισορρόπησε στο σημείο λογοτεχνικής συνάντησης των ζώων, στην 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 »
Συνεχίστηκε τη Δευτέρα το πρωί σε τρεις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους αστείες φάτσες, είτε ζωγραφισμένες στο χαρτί, είτε σε λούτρινα παιχνίδια, είτε σε μικρές κατασκευές, ακόμα ακόμα και πάνω στα μπλουζάκια τους!!!
Στη συνέχεια ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης τους μίλησε για τα σημεία στίξης και πως με αυτά, με γράμματα και αριθμούς μπορούμε να φτιάξουμε αστείες φάτσες. Έτσι πολύ γρήγορα, ένα δημιουργικό εργαστήριο emoticons στήθηκε στη βιβλιοθήκη και τα παιδιά με πολλή φαντασία, όρεξη για δημιουργία και κέφι, έφτιαξαν καταπληκτικά emoticons και φωτογραφήθηκαν με αυτά!!!
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου» τα παιδιά βρήκαν τα σημεία ισορροπίας, είτε φτιάχνοντας κατασκευές που κατάφεραν να ισορροπήσουν, είτε με τα σώματά τους.
Τέλος λογοτεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στα ζώα είχαμε στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι, όπου ένα βιβλίο οδηγεί σε ένα άλλο.
Την Τρίτη 20 Ιουνίου, 3η μέρα της καλοκαιρινής εκστρατείας θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:
Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», Από σημείο σε σημείο. Ενώνουμε κουκίδες στο χαρτί και φτιάχνουμε εικόνες. Μαυρίζουμε κουτάκια με κουκίδες και ανακαλύπτουμε τις εικόνες!!!
Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό.
Κατασκευάζουμε ένα μίνι πλανητάριο μέσα στη βιβλιοθήκη, με χαρτί από παλιά χαρτοκιβώτια, για να μπορούμε να παρατηρούμε τα αστέρια και τους αστερισμούς.
Παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», Εργαστηριο emoticons. Χρησιμοποιώντας σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς φτιάχνουμε εκφράσεις προσώπων, σοβαρές, αστείες, παράξενες!!!
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.
Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!