Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μοναστηρίου

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε, συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης των μαθητών πραγματοποίησε την Τρίτη 30/05/2017  ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μοναστηρίου.
Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές, είχε ως σκοπό να τους φέρει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούσε την ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της έως και τις ημέρες μας, τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανά της, ενώ έγινε και αναφορά στο τι σημαίνει, ειδικά για τους νέους, να είναι πολίτες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματά τους  και τα πλεονεκτήματα που αυτό τους δίνει.
Επιπλέον, έγινε παρουσίαση για το Ευρώ (Ιστορία του Ευρώ, Πώς ξεκίνησε, Πόσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το χρησιμοποιούν σαν κύριο νόμισμα, πόσες όχι). Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί εφοδιάστηκαν με πλούσιο έντυπο υλικό των εκδόσεων της ΕΕ, το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιούν τόσο για ψυχαγωγικούς όσο και εκπαιδευτικούς σκοπούς
Οι εκδηλώσεις σε σχολεία και η ενημέρωση μαθητών αποτελούν μέρος των συνολικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το Europe Direct Καρδίτσας για θέματα σχετικά με  την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή/και το ευρύ κοινό. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για μαθητές θα συνεχιστούν το 2017 και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.
Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πληροφορίες :
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας
Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.
Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα
Τηλ. 2441042363