Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Απελπισμένοι οι γιατροί φεύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν αντέχουν άλλο...


Άλλη μια εκδήλωση έγινε την περασμένη εβδομάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην οποία ειδικοί από το εξωτερικό ήρθαν να ενημερώσουν γιατρούς, προκειμένου να μεταβούν στο εξωτερικό, είτε για εργασία είτε για συνέχιση σπουδών είτε για λήψη ειδικότητας.
Δεκάδες γιατροί παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους πρωτίστως και το ενδιαφέρον τους να ξεκινήσουν όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται έτσι ώστε να είναι έτοιμοι μετά από λίγους μήνες να φύγουν σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν για χώρες όπου ομιλούν την Αγγλική (Μ. Βρετανία, Ιρλανδία) αλλά και όπου αλλού ζητούν γιατρούς εκδηλώνοντας ακόμα την διάθεση να μάθουν και γλώσσα ακόμα, προκειμένου να μπορούν να εργαστούν εκεί.
Σε σχέση με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις που είχαν γίνει παλαιότερα η μεγάλη διαφορά ήταν οι ηλικίες των γιατρών που παραβρέθηκαν αυτήν την φορά. Παλαιότερα έβλεπες να υπερισχύουν οι φοιτητές ιατρικής και γιατροί που θα ξεκινούσαν ειδικότητα. Αυτήν την φορά οι γιατροί ήταν άνω των σαρανταπέντε. Δηλαδή γιατροί που είτε είχαν θέση σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, είτε είχαν ιατρείο, πολλών ετών και όμως είναι αποφασισμένοι να το κλείσουν και να κάνουν μια αρχή στο εξωτερικό. .....................