Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας… αναλύουν τον εαυτό τους!

Άλλη μία… «αλλιώτικη Πέμπτη» στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας! Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και πάλι το χώρο, για να παρακολουθήσει το σεμινάριο της εξαίρετης κοινωνιολόγου κ. Διονυσίας Τριπολίτου. Για άλλη μία φορά, η ομιλήτρια κατάφερε να καθηλώσει το κοινό της αναλύοντας το θέμα : «Είμαι αυτός που δείχνω; Πώς με βλέπουν οι άλλοι;»
Ο κάθε συμμετέχων είχε την ευκαιρία, μέσα από μία βιωματική άσκηση να  ανακαλύψει τα 4 επίπεδα της συνείδησης του ατόμου (γνωστό, κρυφό, τυφλό, άγνωστο), απαντώντας σε τρία ερωτήματα, α) πώς πιστεύει ο ίδιος πως είναι, β) πώς πιστεύει ότι τον βλέπουν οι άλλοι και γ) πώς βλέπει ο ίδιος τον διπλανό του.
Η ανταπόκριση του κόσμου σ’ αυτά τα κοινωνιολογικά σεμινάρια, που βοηθούν να κάνουμε μια βουτιά στον εαυτό μας και να τον προσδιορίσουμε σε σχέση με τους άλλους, είναι τόσο μεγάλη, ώστε μας ωθεί να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα τα συνεχίσουμε και στο μέλλον! Σε αναμονή λοιπόν, της επόμενης ενδιαφέρουσας συνάντησης, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως!
Οι Ενεργοί Πολίτες αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια, τόσο την κ. Διονυσία Τριπολίτου για την εθελοντική προσφορά των γνώσεών της, όσο και τους πολίτες που κάθε φορά ανταποκρίνονται και συμμετέχουν!