Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Κ. Αγοραστός: «Να συσταθεί Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στην ΕΕ»

Να συσταθεί Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρότεινε ο Πρόεδροςτης Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην 123ηολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Η ΕΕ θεωρείται πλέον σταθερά σ’ όλο τον κόσμο και σ’ αυτή προσβλέπουν στις δύσκολες στιγμές.Αν θέλουμε να κάνουμεκάτι πρωτοποριακόγια την ΕΕ, αυτό είναιμία ΕπιτροπήΔιαχείρισηςΚρίσεων για να προλαβαίνουμε τις κρίσεις και να τις αντιμετωπίζουμε στην ώρα τους κι όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων να τις θεραπεύσουμεξοδεύονταςπολλά σε ανθρώπινουςκαι υλικούςπόρους», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστόςκαιαξιολόγησε την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων ως «νευραλγικής σημασίαςπαράγοντα για ν’ αποκατασταθεί η κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ του Ευρωπαίου πολίτη και της ΕΕ».
Ο κ. Κ. Αγοραστός προέβη στην εκτίμηση ότι «η Ευρώπη ήταν η νικήτρια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές» και στηλίτευσε την πρακτική κάποιων κρατών – μελών ναχαράσσουν διαχωριστικές γραμμές και να περιχαρακώνονται.
«Έχουμε έναμεγάλο όπλο στα χέρια μας, τη δύναμη της ενωμένης Ευρώπης, ας μην το απεμπολήσουμε», προέτρεψε και υπογράμμισε: «Εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης καλούμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις καλύτερα γιατί είμαστε πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη, αφουγκραζόμαστε την αγωνία, την ανασφάλεια,την αβεβαιότητα, την έγνοια του για το μέλλον,συναισθήματαπουουδέποτεστο παρελθόν ήταν τόσο έντονα.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες αξιώνουνσήμεραδουλειά, ασφάλεια, ευημερία, ανάπτυξη με όρους ισότητας.Για να επιτευχθούν αυτά πρέπει να οδηγηθούμε σε αύξηση πλούτου στην ΕΕγιατίη παραγωγή πλούτου ισοδυναμεί με κοινωνικήευημερία», σημείωσε.