Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας στη βιομηχανία Κίσσας

Τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων Κίσσας στο Μουζάκι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από τους Εντεταλμένους Συμβούλους κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου και Κων. Ψημμένο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχ. Τάντο
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.
Ο Δ/νων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημ. Κίσσας ενημέρωσε τον κ Αλεξάκο και τους συνεργάτες του για την πορεία και τη δραστηριότητα της.
Από το 1969 που με ιδρυτή τον πατέρα του, Λάμπρο Κίσσα δημιουργήθηκε το πρώτο τυροκομείο στην ορεινή περιοχή της Αργιθέας στο χωριό Στεφανιάδα, όπου η μεταποίηση του γάλακτος γίνονταν σε καζάνια θερμαινόμενα από φωτιά ξύλων, αφού δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή, άλλαξαν πολλά, εκτός από την μοναδική ποιότητα και γεύση των προϊόντων.
Το 1973 το τυροκομείο μεταφέρεται στο Πετροχώρι. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση της Φέτας Αργιθέας Αγράφων οδήγησε, στη μεταφορά του τυροκομείου στο Μουζάκι Καρδίτσας το 1984 και το 2005 στη δημιουργία της επιχείρησης στη σημερινή της μορφή.
Η βιομηχανία πλέον λειτουργεί σε ιδιόκτητο χώρο 15.000m2 σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με την ικανότητα να επεξεργάζεται 20 τόνους γάλα την ημέρα.
Στόχος της εταιρείας είναι να εξελίσσεται τεχνολογικά, αλλά πάντα σε συνδυασμό με πίστη στην παράδοση, με μεράκι και αγάπη για το χώρο της τυροκομίας και γαλακτοκομίας.Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας 10 εργαζόμενοι εκπαιδεύεται συνεχώς και ενημερώνεται για τις εξελίξεις στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων διατηρώντας έτσι υψηλό το επίπεδο παραγωγής.
Η εταιρεία παράγει σήμερα τυρί φέτα βαρελίσια και δοχείου σε διάφορες συσκευασίες, σκληρό τυρί για σαγανάκι, ημίσκληρο τυρί, ανθός τυρογάλακτος, βούτυρο αιγοπρόβειο λιωμένο, ξινόγαλο, τσαλαφούτι, γιαούρτι πρόβειο, γιαούρτι αγελάδος, γιαούρτι Kiss-fru
Μάλιστα η Βαρελίσια Φέτα Π.Ο.Π Κίσσας απέσπασε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία φέτας στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2015, στο οποίο λάβανε μέρος συνολικά 2.725 τυριά από διάφορες χώρες του κόσμου!
Η εταιρεία Κίσσας εφαρμόζει συστήματα ελέγχου για τα προϊόντα, τα οποία αναβαθμίζει συνεχώς. Έχοντας κύριο στόχο την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων εφαρμόζει σύστημα ISO 22000.
Ο κ. Αλεξάκος συνεχάρη τον κ. Κίσσα για την πορεία και τις διακρίσεις της εταιρείας για τα γευστικά και ποιοτικά προιόντα της. Μια επιτυχία που, όπως είπε, δεν ήρθε τυχαία, αλλά στηρίχθηκε στην εμπειρία, τη γνώση, την πρωτοπορία και την εξωστρέφεια, στοιχεία στα οποία θα πρέπει να στηριχθούν και άλλες τοπικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξή τους.