Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΑΖΙΚΗ -ΜΑΧΗΤΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση απάντησαν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας στα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου.
Η Χρυσούλα Στουρνάρα εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), κάλεσε «την μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, την άνεργη, την αγρότισσα, τη φοιτήτρια, τη συνταξιούχο, τη νέα μητέρα που βιώνει το καθημερινό άγχος να συνδυάσει εργασία και μητρότητα, να αντιπαλέψει τα μέτρα - κόλαση και τα αντίμετρα – κοροϊδία μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς συλλόγους.»
Στη συνέχεια  ο Γιάννης Τσιούτρας εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αφού καταδίκασε τα αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου που κυριολεκτικά πετάνε έξω από την παραγωγή  όσους αγρότες είχαν αντέξει μέχρι τώρα, κάλεσε την φτωχομεσαία αγροτιά της Καρδίτσας να μαζικοποιήσει τους αγροτικούς συλλόγους και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους εργαζόμενους, τους άνεργους να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική που τους ξεκληρίζει.
Η Ελένη Καρυά γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ στην ομιλία της τόνισε μεταξύ των άλλων: «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επικρέμονται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια μας.Στην επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τη δική μας αντεπίθεση. Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!  Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε! Να σταματήσουμε να ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο! Δυναμώνουμε την ταξική οργάνωσή μας και πάλη. Κάθε σωματείο, οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να συσπειρωθούμε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, οργανώνοντας την αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Καλούμε σταθερά τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες να συμπαραταχθούν μαζί μας, γιατί κι αυτοί πλήττονται απ’ αυτά τα βάρβαρα μέτρα.»   
Η πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης είχε επικεφαλής συμβολικά ένα τρακτέρ. Με το σύνθημα: «Όλοι στον δρόμο-ξεσηκωμός μην πτωχεύσει ο λαός» εκατοντάδες εργαζόμενοι της Καρδίτσας διατράνωσαν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν στις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να τους οδηγήσουν στον εργασιακό μεσαίωνα που επιδιώκουν.
Στο τέλος της πορείας το ΠΑΜΕ κάλεσε όλους και όλες στην συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 18 Μάη, μέρα που ψηφίζονται τα μέτρα στην βουλή,  στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και γυναίκες
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή σας στη σημερινή πανελλαδική, πανεργατική απεργία.
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή σας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος.
Καλούμε όλους όσους υπέκυψαν και δεν απήργησαν κάτω από το φόβο της εργοδοσίας, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της, να σηκώσουν το ανάστημά τους, να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, γιατί αυτοί που τόσα χρόνια ποδοπατούν την αξιοπρέπεια και τις ζωές μας δεν είναι ανίκητοι. Γιατί ο μεγαλύτερος φόβος τους είμαστε εμείς. Φοβούνται, συνάδερφοι, το ταξικό εργατικό κίνημα, γιατί φανερώνει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων μας, γιατί δείχνει το δρόμο για την οριστική επίλυσή τους μέσα στο τώρα και το αύριο.
Γι΄ αυτό άλλωστε το λόγο οι εργοδότες, οι εκάστοτε κυβερνήσεις κάνουν τα αδύνατα δυνατά, και αυτό αφορά και το εργατικό κέντρο Καρδίτσας, για να διατηρούν τους φιλοεργοδοτικούς συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα, με εργοδοτικά σωματεία που φτιάχνουν, με νόθες εκλογές, με σωματεία σφραγίδες, με τη μετατροπή του εργατικού κέντρου σε κέντρο σεμιναρίων. Με τον εφησυχασμό των εργαζομένων και την οδήγησή τους στη λογική της ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων τους σε άλλους, αντί να μπουν οι ίδιοι μπροστά. Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο καταγγέλλουμε την πλειοψηφούσα διοίκηση του εργατικού κέντρου, γι΄ αυτό διαχωριζόμαστε, γιατί εμείς ούτε στο τραπέζι του διαλόγου καθόμαστε υπογράφοντας την καταδίκη των εργαζομένων, ούτε χειροκροτούμε στις πλατείες αυτούς που μειώνουν τις συντάξεις μας και μετατρέπουν τη διαβίωση σε αγώνα επιβίωσης για κάθε λαϊκή οικογένεια.
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επικρέμονται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια μας.
Συνάδερφοι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμφώνησε με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Βιομηχάνων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, και συζητείται στη Βουλή, ένα νέο πακέτο αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, που προστίθενται πάνω σε όλα τα προηγούμενα. Παρά τη δήθεν διαφοροποίησή τους, συνυπεύθυνα είναι και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν για ψήφιση την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, που θα πιάνει ακόμα και αυτούς που ζουν στα όρια της φτώχιας, νέα επιδρομή στις συντάξεις, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.
Όλα αυτά φυσικά δεν γίνονται, για να σώσουν την χώρα, όπως ψευδώς υποστηρίζουν, όπως έλεγαν άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των καπιταλιστών.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν, θα πατήσει πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται μπροστά μας σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη και στην γειτονιά μας, και με την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας με ευθύνη των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή!
Στην επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τη δική μας αντεπίθεση.
    Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!  Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε! Να σταματήσουμε να ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
    Δυναμώνουμε την ταξική οργάνωσή μας και πάλη. Κάθε σωματείο, οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να συσπειρωθούμε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, οργανώνοντας την αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Καλούμε σταθερά τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες να συμπαραταχθούν μαζί μας, γιατί κι αυτοί πλήττονται απ’ αυτά τα βάρβαρα μέτρα.   
Διεκδικούμε:

•         Να μην ψηφιστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα.
•         Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων 7 ετών.
•         Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
•         Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
•         Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.
•         Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ το οποίο να δίνεται σε όλους τους ανέργους.
•         Κατάργηση της βαριάς φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ. Ετήσιο ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ.
•         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, παιδεία.
•         Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και γενικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες για την κρίση και το χρέος.
•         Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανείς φαντάρος έξω απ’ τα σύνορα.
•         Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
•         Όχι δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Συνεχίζουμε δυναμικά με νέα συγκέντρωση αύριο στις 7 το απόγευμα εδώ στην κεντρική πλατεία.