Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Ποιος παίζει παιχνίδια με τη Χ.Α. ;

Οι  πρωτοφανείς αθλιότητες της Χ.Α. εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό. Και αυτό το επεισόδιο δείχνει πως η Χ.Α. δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να αποκαλύψει το βάρβαρο πρόσωπό της και μέσα στο Κοινοβούλιο, όπως και οπουδήποτε αλλού. Η  Χ.Α. πρέπει να βρει απέναντί της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της. Και σε αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ξεκάθαρες.
Θλίψη προκαλεί η δήλωση του αντιπροέδρου της Ν.Δ.,  Άδ. Γεωργιάδη, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρ. Λοβέρδου, ότι η χθεσινή χειροδικία του Ηλ. Κασιδιάρη εναντίον του Ν. Δένδια προσφέρει «ασπίδα προστασίας» ή «διευκόλυνση» στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια δύσκολη στιγμή του. Και, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά, «πάντα έτσι συμβαίνει».
Και ακόμη θλιβερότερο είναι το γεγονός ότι η «γραμμή» Γεωργιάδη μετεξελίχθηκε λίγο αργότερα στην επίσημη «γραμμή» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπό τον εύγλωττο τίτλο «Η Χ.Α. βάζει και πάλι πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ», η Ν.Δ. υπογράμμισε με ανακοίνωσή της πως «η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της  Ν.Δ., Ν. Δένδια, δείχνει ότι, για ακόμη μια φορά, η Χ.Α. διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ». «Αυτή τη φορά για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο» κατέληξε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Εντάξει, μια εύκολη αλλά και πρόχειρη απάντηση θα ήταν: Μεθαύριο που η Χρυσή Αυγή θα δυσχεράνει τον ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας τα μέτρα και κάθε φορά που καταψηφίζει ένα νομοσχέδιο, διευκολύνει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ(!). Θα ήταν μια λανθασμένη και επικίνδυνη απάντηση, όπως κατ' ουσίαν είναι οι ισχυρισμοί της Ν.Δ. και του κ. Λοβέρδου. Μπορούμε, μάλιστα, να υποστηρίξουμε ότι αυτή η αντίληψη συνιστά και το πραγματικό «πρόβλημα Χ.Α.»: Ο προσδιορισμός της στάσης εκάστου έναντι της Χ.Α. όχι ως θέση απέναντι στη δράση της, αλλά με κριτήριο το ποιον «διευκολύνει» στην κεντρική πολιτική αντιπαράθεση για τη διακυβέρνηση και την εξουσία, δηλαδή ο ετεροκαθορισμός.
Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια ώστε να έχουμε ξεχάσει ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά, αν δεν κάνουμε λάθος, και (τι ειρωνεία!) επί υπουργίας Δένδια στο υπ. Δικαιοσύνης, όλες οι δικογραφίες που αφορούσαν μέλη και στελέχη της Χ.Α. είχαν τοποθετηθεί στο βάθος των δικαστικών συρταριών μέχρι τη στιγμή που ο τότε πρωθυπουργός αποφάσισε -κατά τη γνωστή συνομιλία του σύμβουλού του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη- να τους κλείσει φυλακή και να τους συντρίψει. Σύμφωνα με εκείνη τη συνομιλία, που δικαστικά μεν αμφισβητήθηκε, αλλά ουσιαστικά και πολιτικά ποτέ δεν διαψεύστηκε, στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να καθηλώσει εκλογικά τη Χ.Α. προς όφελος, εννοείται, της Ν.Δ.
Τα θυμίζουμε αυτά μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι η τότε στάση της Ν.Δ. έναντι της Χ.Α. σε τίποτα δεν διαφέρει από τη χθεσινή. Και να βγάλουμε και κανένα συμπέρασμα.

Είναι μάλλον προφανές ότι με την πρόοδο του χρόνου η Χ.Α. διευρύνει και αναβαθμίζει τη δράση της. Συνεχίζει τις εκστρατείες δίωξης των μεταναστών και επιχειρεί να επιβάλει σιγά - σιγά τις νεοναζιστικές μεθόδους της και εντός του Κοινοβουλίου. Επειδή η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η χρονική ολοκλήρωσή της είναι άγνωστη, μαζί και η απάντηση στο ερώτημα αν βρεθεί εντός ή εκτός νόμου, καλό θα ήταν οι πολιτικές δυνάμεις και η Πολιτεία εν γένει -εν τω μεταξύ- να λάβουν τα μέτρα τους έναντι των συγκεκριμένων μεθόδων και ενεργειών, στο Πέραμα, στη Βουλή, στα hotspots, στον Ασπρόπυργο. Όποιος αρνείται να την αντιμετωπίσει παίζει το παιχνίδι της.