Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

9 ΜΑΗ: ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Είναι η μέρα που το 1945 η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων

Τιμούμε τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών,εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε!

Πέρασαν 72 χρόνια ,αλλά οι μνήμες είναι ζωντανές και τα ιστορικά διδάγματα πολύτιμα. Η παγκόσμια εργατική τάξη, οι λαοί σε όλο τον κόσμο κλίνουν ευλαβικά το γόνυ στα εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, στις χιλιάδες των αγωνιστών που με το όπλο στο χέρι ή από κάθε άλλο μετερίζι αντιπάλεψαν και νίκησαν το φασισμό.

Η σκέψη στέκεται στις τεράστιες θυσίες των λαών, στα 20 εκατομμύρια νεκρούς των λαών της Σοβιετικής Ένωσης ,στον κόκκινο στρατό που η συμβολή του στην Αντιφασιστική Νίκη ήταν καθοριστική και δεν μπορεί να διαγραφεί από τους κάθε λογής παραχαράκτες της ιστορίας.

Τιμάμε την ηρωική πάλη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, που με αιμοδότη το ΚΚΕ εκπλήρωσαν πρωτοπόρο ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού μας.Τιμούμε τους μαχητές και τις μαχήτριες που διέθεσαν τα νιάτα τους στην πάλη κατά των κατακτητών και των συνεργατών τους και αντιμετώπισαν, μετά τον πόλεμο, άγριους διωγμούς από την αστική τάξη και το κράτος της σε συνεργασία με τον Άγγλο – Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό. Οι ηρωικοί αυτοί αγώνες, όπως και ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη συνέχεια ,αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για το λαό και τη νεολαία μας ,στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά το φασισμό και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος(1914-1918)ήταν γέννημα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής ,που οξύνθηκαν λόγω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης του1929-1933 και του1938.

Η Μελέτη της ιστορικής πείρας από τους δύο παγκοσμίους πολέμους του 20ου αιώνα ,από την Αντιφασιστική Πάλη και Νίκη των Λαών και ο αυξημένος κίνδυνος μιας νέας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης, επιβάλλουν την ανάγκη επαγρύπνησης του αντιιμπεριαλιστικού –φιλειρηνικού κινήματος. Ο κοινός συντονισμός με το ταξικό- εργατικό κίνημα στην πάλη ενάντια σε κάθε συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ συνδέεται με την εξάλειψη των αιτιών


που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε η ανάγκη των λαών για ειρήνη να γίνει πραγματικότητα.

Τα διδάγματα της πάλης κατά του φασισμού και των πηγών που τον τροφοδοτούν, συμβάλλουν στον αγώνα κατά της ναζιστικής ,εγκληματικής «Χρυσής Αυγής», για να καταδικαστεί και να απομονωθεί αποφασιστικά από το λαό. Είναι υμνητής του Χίτλερ και της Χούντας, των ταγμάτων ασφαλείας, των δωσίλογων της κατοχής.

Η ιστορία έχει γραφεί και δεν μπορεί να την παραχαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ένωση του κεφαλαίου που στις 9του ΜΑΗ, τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, «γιορτάζει» την αποκαλούμενη «Μέρα της Ευρώπης »,ενώ απόγονοι συνεργατών των Ες Ες παρελαύνουν στις Βαλτικές χώρες ,και φασιστικές δυνάμεις συμμετέχουν σε κυβερνήσεις ,όπως αυτή του Κιέβου ,στηριζόμενες ανοιχτά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Η ιστορία έχει γραφεί και οι λαοί επιβάλλεται να καταδικάσουν την εκστρατεία «επανεγγραφής» της ,την πλήρη διαστρέβλωση των γεγονότων με κύριο στόχο την κατασυκοφάντηση της Αντιφασιστικής Νίκης ,της συμβολής της ΕΣΣΔ και των Κομμουνιστικών Κομμάτων, την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού.

Εβδομήντα δυο χρόνια από την «Αντιφασιστική Νίκη των Λαών» τιμάμε και διδασκόμαστε από την ιστορία μας. Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της, οπλισμένοι με την δύναμη της γνώσης , των εμπειριών του παρελθόντος ,των νικών και των ηττών του κινήματος, θα τραβήξουν μπροστά τους τροχούς της κοινωνικής εξέλιξης, μέχρι την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, θέτοντας το φασισμό και τον πόλεμο- τον ίδιο τον καπιταλισμό – μια και για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.


 Καρδίτσα 8 Μάη 2017

 ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Παράρτημα Καρδίτσας