Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης», κυκλοφορεί με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Η ΚΕ του Κόμματος δίνει στη δημοσιότητα το σημαντικό αυτό ντοκουμέντο πέντε μήνες πριν τη μεγάλη επέτειο των 100 χρόνων, εγκαινιάζοντας έτσι μια πολύμορφη πολιτική δράση των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ.
Γι' αυτό η επιτυχημένη εξόρμηση του κυριακάτικου Ριζοσπάστη της 21 Μάη, θα αποτελέσει το καλύτερο ξεκίνημα για τον εορτασμό αυτόν της πρώτης νίκης της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της και της οικοδόμησης του πρώτου εργατικού κράτους.
Αυτή η πολύμορφη δράση του Κόμματος μπροστά στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση θα περιλαμβάνει εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» και αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη».
Η δημοσίευση του ντοκουμέντου αυτού αποτελεί επίσης μέρος της προσπάθειας που κάνει το ΚΚΕ εδώ και πάνω από 20 χρόνια για τη μελέτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και των αιτιών της αντεπανάστασης.
Κορυφαία στιγμή αυτής της μεγάλης προσπάθειας αποτέλεσε το 18ο Συνέδριο του Κόμματος (2009), που κατέληξε σε απόφαση εκτιμήσεων και συμπερασμάτων για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ. Μάλιστα, το Κόμμα είχε επισημάνει ότι η μελέτη θα συνεχιστεί για το πώς εκφράστηκε σε άλλα κράτη η μορφή της εργατικής εξουσίας, για πλευρές της σοσιαλιστικής εξουσίας κ.λπ. Στην Απόφαση του 18ου Συνεδρίου αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε και δεχόμαστε ότι η μελλοντική ιστορική μελέτη, από το Kόμμα μας και διεθνώς από το κομμουνιστικό κίνημα, σίγουρα θα φωτίσει περισσότερο τα ζητήματα της πείρας της EΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών κρατών. Αναμφίβολα, θα προκύψουν και ζητήματα συμπλήρωσης, βελτίωσης και εμβάθυνσης κάποιων εκτιμήσεών μας. Άλλωστε, η ανάπτυξη της θεωρίας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι αναγκαιότητα, ζωντανή διαδικασία, πρόκληση για το Kόμμα μας και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, σήμερα και στο μέλλον».
Η προσπάθεια αυτή που κάνει το ΚΚΕ αποτελεί πρωτοπόρα συμβολή ιστορικής σημασίας για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ισχυροποιούν τόσο το ίδιο το Κόμμα μας, όσο και άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, γιατί φωτίζουν καλύτερα την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας.
Είναι διαπιστωμένο ότι αποτελεί όρο για να υλοποιηθούν και όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα του Κόμματος η ένταση αυτής της συζήτησης, πλατιά μέσα στην εργατική τάξη: Ότι ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται, αλλά ανατρέπεται, ότι ο σοσιαλισμός, παρά το προσωρινό ιστορικό πισωγύρισμα, αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας.