Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ KAΡΔΙΤΣΑΣ καλεί στην ταξική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην κεντρική πλατεία στις 10.30 πμ

Πρώτη του Μάη, μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα.
1η του Μάη: αγώνας για ψωμί και ειρήνη.

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, συνεχίζοντας αταλάντευτα να αντιπαλεύουμε τις βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που επιβάλλουν Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ και όλες οι υποταγμένες κυβερνήσεις.
Συνεχίζοντας να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.



ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση που διοργανώνουν η Αγωνιστική Ενότητα ΝΤ ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας- Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα- Άνεργοι  στις 10 .30  π.μ

Οι συγκεντρώσεις και τα καλέσματα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικών Κέντρων όχι μόνο δεν μπορούν να «υπηρετήσουν» μια ταξική Πρωτομαγιά, αλλά «μυρίζουν» μούχλα και συμβιβασμό. Ούτε οι κομματικοκεντρικές λογικές και συγκεντρώσεις είναι αποτελεσματικές στη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Κάθε δύναμη, κάθε τάση και συλλογικότητα, κάθε αγωνιστής, να σηκώσει τις σημαίες του, για να αναστηθούν οι «νεκρές περηφάνιες» των εργαζόμενων και των νέων. 
Στα φετινά λάβαρα των εργαζομένων πρέπει να γραφτούν με μεγάλα γράμματα τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στους ανάπηρους μισθούς και τις νεκρές περηφάνιες. Οι σημαίες να έχουν ψηλά το αίτημα-ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στη ζωή και εργασία λάστιχο. Ακόμα πιο ψηλά το κοινωνικά δυνατό και ώριμο αίτημα για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για να δουλέψουν οι εκατομμύρια άνεργοι, για να πάρουμε κομμάτι από τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε. Στην φετινή πρωτομαγιά πρέπει να ακουστεί δυνατά το «κάτω τα χέρια» από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα εργατικά λαϊκά σπίτια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς. Να τεθεί με αποφασιστικότητα το αίτημα για δημοκρατία, για εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες στους χώρους δουλειάς και συνολικά, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική καταστολή, την γενικότερη απολυταρχία του συστήματος. Και φυσικά να ακουστεί ένα αποφασιστικό «Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις», που θα φωναχτεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, αλλά και τους μετανάστες και πρόσφυγες, γιατί τα σύννεφα από τις βόμβες και οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων πυκνώνουν.

 - Για να περάσει ο έλεγχος, ο πλούτος και η εξουσία  στα χέρια της εργατιάς και του λαού.
- Για να θυμηθούμε  τα λόγια των εργατών του Σικάγο, λίγο πριν από την εκτέλεσή τους:

«Θα έρθει εκείνη η μέρα που η  σιωπή μας θα γίνει πιο δυνατή από τις φωνές που καταπνίγετε σήμερα».