Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Τρίτη 4/4 η Ομοσπονδία του κλάδου μας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διοίκησης του ΤΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ, προκειμένου να ενημερωθούμε για την απόφαση που πήρε η "συνέλευση" του επαγγελματικού ταμείου πριν μερικές μέρες στο Αγρίνιο, για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ με σκοπό τη "δίκαιη κατανομή" των ελλειμμάτων.

Η συζήτηση ήταν αποκαλυπτική. Με ιδιαίτερη κυνικότητα η Διοίκηση ομολόγησε ότι πρέπει να γίνουν μειώσεις στο εφάπαξ της τάξης του 22-28% ή αύξηση των εισφορών κατά 38-40%. Αυτά προβλέπονται από την ιδρυτική ακόμα αναλογιστική μελέτη, για τη μετατροπή του επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό και υποδεικνύονται και από τις αναλογιστικές μελέτες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

Σημειώνουμε ότι το επαγγελματικό ταμείο ΤΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ εφαρμόζει τη μείωση κατά 64% στο εφάπαξ, όπως επιβλήθηκε νομοθετικά από το 2012.

Επιπρόσθετα, μετακυλύει τα βάρη της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών στους ασφαλισμένους, με καθυστερήσεις, ακόμα και με μη καταβολή εφάπαξ ή με καταβολή μικρότερου ποσού.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η μετατροπή του επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό-ΝΠΙΔ, τόσο στον κλάδο 
της πρόνοιας (εφάπαξ) όσο και στον κλάδο της σύνταξης, όχι μόνο δεν "έσωσε" , αλλά αντίθετα κατακρεούργησε όλες τις παροχές, συντάξεις και εφάπαξ. Και από ότι φαίνεται αυτό το πετσόκομμα δεν έχει τέρμα.

Έχουν μεγάλες ευθύνες οι δύο πλέον διασπαστικές ομοσπονδίες στον κλάδο ΠΟΙΕ και ΠΟΣΥΦΕ που μαζί και σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις διέπραξαν το έγκλημα της ίδρυσης των επαγγελματικών ταμείων ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ. Οι τωρινοί καυγάδες τους για το "πάπλωμα", όχι μόνο δεν τους ξεπλένουν, αλλά αποδεικνύουν περίτρανα την ενσωμάτωση τους στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, την πλάτη που βάζουν στην υλοποίηση των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων.

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου να συσπειρωθούν στις γραμμές της και να παλέψουν για ανάκτηση των απωλειών σε σύνταξη και εφάπαξ, ενάντια στα δύο επαγγελματικά ταμεία ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ καθώς και στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τα στηρίζουν μαζί με την προοπτική της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης. Να παλέψουμε για καθολική δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις και παροχές αντίστοιχες των αναγκών μας.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Δ.Σ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ