Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ – ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οι παιδικές βιβλιοθήκες Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομαγούλας, όπου λειτουργεί παράρτημα των παιδικών βιβλιοθηκών, πραγματοποίησαν εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η τρικαλινή  συγγραφέας παιδικού βιβλίου κ. Ειρήνη Μακρή - Αδάμου. Η συγγραφέας διάβασε στα παιδιά το τελευταίο βιβλίο της  «Ένα παιδί χωρίς συναισθήματα»  και συνεργάστηκε μαζί τους για την ολοκλήρωση δραστηριοτήτων σχετικών με τον κόσμο των συναισθημάτων.
Οι μαθητές, ζωγράφισαν ομαδικά, έπαιξαν παιχνίδια ρόλων και διασκέδασαν με χαρούμενες και δημιουργικές δραστηριότητες έκφρασης του συναισθηματικού τους κόσμου. Όταν οι μαθητές ρώτησαν τη συγγραφέα να τους πει λίγα λόγια για τη ζωή της και το έργο της, εκείνη απάντησε:
«Γεννήθηκα και κατοικώ στην όμορφη πόλη της Καλαμπάκας, κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων. Έχω αποφοιτήσει την σχολή διοίκησης επιχειρήσεων. Είμαι σύζυγος του Συμβολαιογράφου Νικολάου Δ. Αδάμου, με τον οποίο αποκτήσαμε δύο αγόρια, τον Παύλο και τον Αλέξανδρο. Το παρόν παραμύθι « Ένα παιδί χωρίς συναισθήματα»  αποτελεί το πρώτο συγγραφικό εγχείρημά μου όσον  αφορά το εκδοτικό κομμάτι, καθώς υπάρχει και μία συλλογή πονημάτων που αναμένουν τη σειρά τους προς έκδοση. Ευελπιστώ να αγγίξει την καρδιά σας, ώστε να μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω».
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε διαβάζοντας το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το οποίο φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα τα λόγια του ρώσου συγγραφέα, Sergey Makhotin:

«Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο»