Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα φορτισμένη με μνήμες από τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη τη γη και στην πατρίδα μας για τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Για το δικαίωμα στα βασικά λαϊκά αγαθά, το δικαίωμα να έχουμε μια καλύτερη ζωή.
Σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα.
Η εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες. 
Ο αγώνας, για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα.
Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με μία κρίσιμη χρονική περίοδο για τη πατρίδα μας, που θα καθορίσει εν πολλοίς την αναπτυξιακή της πορεία στο μέλλον. Είναι αναγκαίο, επομένως, ίσως όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, να είμαστε ενωμένοι ως Έλληνες. Με ενότητα και αυτοπεποίθηση θα  καταφέρουμε  να ατενίσουμε με αισιοδοξία και πάλι το μέλλον, μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ανήκουμε.
Σήμερα για εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ η Πρωτομαγιά παίρνει μια ιδιαίτερη αξία ως μέρα και σαν μια υπόσχεση, που πρέπει να δώσουμε στον ελληνικό λαό, ότι δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στον αγώνα για να ρίξουμε τις μνημονιακές διατάξεις και να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα. Μέσα στα πλαίσια αυτά καθιερώσαμε πλέον την 1η Μαΐου ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, και παύει αυτό να βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε υπουργού. 
 Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους, για ελευθερία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατικό έλεγχο και ισότητα ευκαιριών για πρόοδο και δημιουργία. Οι αγώνες μας για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Αξιοπρέπεια θα νικήσουν.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για την Εργατική Πρωτομαγιά, που θα γίνουν  τη Δευτέρα 1η Μαΐου και ώρα 10:π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
                                                            ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
                                                ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ